T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ’’7 Bölge 4 Mevsim Yakın Tarih Bilinci’’ panellerinin ikincisi İzmir’de, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Paneli Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe, İKÇÜ-KAGEM Müdürü Yard. Doç. Dr. Murat Esen, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci takip etti.
İKÇÜ Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi organizasyonuyla, Moderatörlüğünü İstanbul Stratejik Düşünce ve Araştırma Merkezi (İSDAM) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Koç’un yaptığı panelde; İSDAM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Serenli, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Lisans Programı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Bekir Berat Özipek ve Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Uysal konuşmacı olarak yer aldı.
İSDAM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Serenli, panelleri ulusal ve uluslararası alanda sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, konu olarak yakın tarihte milli iradeye yapılan müdahaleler ve darbelerin ele alındığını söyledi.
“DARBENİN GEREKÇESİ OLMAZ, BAHANESİ OLUR”
İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Lisans Programı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Bekir Berat Özipek de darbeler ve etkilerini ele aldığı konuşmasında bu topraklardaki darbe tarihinin aslında 1960 yılından çok daha gerilere dayandığını söyledi. Prof.Dr. Özipek, “Dünyanın her tarafında darbeler birbirine benzer. Darbenin gerekçesi olmaz, bahanesi olur. Darbe bir ordunun kendi ülkesini işgal etmesidir” dedi.