GİRESUN (AA) - Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından pastaneler ile dondurma imalatı ve satışı yapan işletmelerde ramazan ayı denetimlerinin başlatıldığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, özellikle yaz aylarında tüketimi artan dondurmanın hijyenik koşullarda üretilmediği takdirde insan sağlığı için ciddi problemler oluşturabileceğine işaret edildi.

Dondurma üretimiyle satışı yapılan gıda işletmelerine yönelik denetimlerin başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Denetimlerde şüphe duyulan iş yerlerinden numuneler alınmaktadır. Alınan numunelerin analiz sonuçlarına göre gerekli işlemler yapılacaktır. Bu kapsamda 4 dondurma ve 4 yaş pasta numunesi alınmıştır. Numune alma işlemleri artarak devam edecektir. Denetimlerde eksikleri tespit edilen işletmelere eksiklerini tamamlaması için süre verilmekte ve takip denetimi süreci başlatılmıştır. Süre sonunda yapılacak takip denetimleri neticesinde eksiklerini tamamlamayan işyerlerine gerekli cezai işlem uygulanacaktır."