Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) İzmir Şubesi, Olağan Genel Kurulu toplantısında tek adayla seçime gitti. Mustafa Köylü 57 oyun 55’ini alarak başkan seçildi.
MEMUR-SEN’e bağlı Bem-Bir-Sen İzmir Şubesi, Olağan Genel Kurulu toplantısında tek adayla seçime gitti. İzmir’de bir restoranın salonunda gerçekleştirilen kongreye, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, İzmir şubesinin mevcut başkanı Ali Demir, tek aday olarak seçime giren Bem-Bir-Sen İzmir Şubesi Üyesi Mustafa Köylü’nün yanı sıra sendika başkanları ve belediye çalışanları katıldı. Kongre, sendika üyelerinin konuşmaları ile başladı. Listelerin sunulmasının ardından üyelerin oy kullanımına geçildi. 100 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 57 delege oy kullandı. Seçime tek aday olarak giren Köylü, oyların 57 oyun 55’ini alarak başkan seçildi.
"BELEDİYE ÇALIŞANLARI GÜNÜ OLSUN"
Bem-Bir-Sen İzmir Şubesi Başkanı Ali Demir, MEMUR-SEN’in kamuda başörtüsü yasağına yönelik eylemlerine katıldıklarını hatırlatarak 10 milyon imza toplanmasında büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün, İzmir’de üye sayımız 750’i geçmiş durumda ancak, sorunlarımız çok. Bir tane bakanlığımız yok, yerel yönetimler bakanlığı kurulmasını talep ediyoruz. Nasıl ki Öğretmenler Günü var, benim de arzum belediye çalışanları günü olsun. Bunu dile getireceğiz. Kamudan emekli olan bir işçinin yarısı kadar emekli maaşı alamıyoruz. 35 yıldır hizmet veriyorum, ancak emekli olduğumda maaşım düşeceği için bırakamıyorum.”
"SENDİKAYI KARIŞ KARIŞ TANITTIK"
Yeni dönemde, sendika üyelerinden aldığı destekle aday olduğunu belirten Mustafa Köylü de, aynı zamanda üyesi bulunduğu sendikayı, İzmir’i karış karış gezerek tanıttıklarını söyledi. Yönetime geldiklerinde sendikacılık hakkında tecrübeli olmadıklarını söyleyen Köylü, “Genel kurul bize yetki verdikten sonra tecrübe kazandık ve bu tecrübesi bir dönem daha sahada olarak yansıtalım istedik. Maalesef, İzmir’in siyaset tarihini değiştiremedik ama İzmir’de sendikacılık anlayışını değiştirebiliriz, gelin bu değişimi birlikte yapalım.”