Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Toplantısı, Dönem Başkanı ve Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel’in başkanlığında Adana’da yapıldı. Adana’da, Suriyeli sığınmacılarla ilgili bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.
Adana Kent Konseyi’nde düzenlenen toplantıya Yürütme Kurulu Üyeleri; Necati Binici, Zeynep Arıkan, Sabri Dişli, Esat Ural, Gülay Sarışen ve Seda Kaplan’ın yanı sıra Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen ve Genel Sekreter Ekrem Aslan da katıldı. Toplantı gündemi uyarınca; genel değerlendirme, bölgesel istişare ve tematik toplantıların planlanması, II. Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu, Ankara ziyaretleri ve diğer konular görüşüldü. Yürütme Kurulu tarafından, mart ayında Pendik’te "Yaşlılar ve Kent", nisan ayında da Adana’da "Suriyeli Misafirler ve Şehre Etkileri" konulu iki tematik bölgesel toplantı yapılması kararlaştırıldı.
Katılımcılar toplantının ardından Adana Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra Adana Kent Konseyi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Yürütme Kurulu Üyeleri adına Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hasan Soygüzel açıklama yaptı. Hasan Soygüzel, “Kent Konseyleri yönetim hayatımıza yeni yeni giren mekanizmalardır. Şehirlerde katılımcılığı, şehrin ortak çıkarlarının gözetilmesini, halkın yönetimdeki karar mekanizmalarına katılımını temin etmeye çalışan yapılardır. Türkiye Kent Konseyleri Birliği de kent konseylerinin bir araya gelerek oluşturdukları bir yapı. Biz de şehirlerin ortak problemlerini gündeme getirmeye çalışıyoruz ve bu çerçevede çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Zaman zaman şehirlerin ortak problemlerine karşılık gelen konularda ulusal, bölgesel, tematik toplantılar gerçekleştiriyoruz. Gerek hükümet düzeyinde, gerek siyasi partiler düzeyinde, gerek merkezi idare düzeyinde girişimlerde bulunuyoruz. Türkiye Kent Konseyleri’nin problemli alanlarına yönelik güç birliğimizi ortaya koyarak bu alanlarda yer almaya çalışıyoruz” dedi.
ADANA’DA, SURİYELİ MÜCTECİLER KONUSUNDA TOPLANTI
Şehirlerin bir takım ortak problemleri bulunduğunu kaydeden Soygüzel, “Bazen bu problemler ulusal nitelikte olabiliyor. Mesela ulaşım böyle bir problem, kentsel dönüşüm böyle bir problem, çevre sorunları bu tür problemler. Son yıllarda buna örnek gösterilebilecek problemlerin başında, Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye’ye gelen misafirler ve bu misafirlerin şehirler üzerinde yarattığı etki var. Dolayısıyla 5-6 Nisan 2015 tarihlerinde yine Adana’da, Adana Kent Konseyi’mizin ev sahipliğinde, bölge illerinden kent konseyi temsilcilerinin katılacağı bir toplantı düzenleyerek, bu şehirlerde daha çok yoğunlaşan sığınmacıların kentsel yaşamla ilişkilerini masaya yatırmayı planlıyoruz” diye konuştu.