Malatya’da sabah karşı yaşanan su borusu patlaması olayında evlerini su basan vatandaşları ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, mağduriyetin giderilmesi adına yardımcı olacaklarını söyledi.
Zaviye Mahallesi Gülşen Sokak’ta meydana gelen içme suyu şebeke arızası nedeniyle zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Başkan Polat, “Meydana gelen arıza sebebiyle zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve incelemelerde bulunmak için vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa ivedi bir şekilde yerine getireceğiz. Önemli olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması” dedi.
Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ile birlikte Zaviye Mahallesi Hasanbey, Ege, Gülşen ve Hasarsız sokaklarını ziyaret ederek incelemelerde buluna Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye’nin tüm araç ve gerekçelerinin olayın yaşandığı ilk dakikalardan itibaren su baskının yaşandığı bölgeye sevk edildiğini söyledi. Polat, üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getireceklerini önemle vurguladı.
Su baskını nedeniyle zarara uğrayan vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını ifade eden Başkan Polat, “Mahalle sakinlerimizin yaşadığı bu tatsız olay hepimizi üzmüştür. Ekiplerimiz anında olaylara müdahale ederek zararı en aza indirmeye çalıştılar ve halen çalışmalar sürmektedir. Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve Yeşilyurt Belediyesi olarak mağdur olan vatandaşlarımıza ve mahalle halkına yardımcı olacağız, hepimize geçmiş olsun” dedi.
Su baskını nedeniyle zarara uğrayan ev ve işyerlerini tek tek dolaşan Başkan Polat, olayın yaşandığı bölgeye gelen MASKİ Müdürü ile bir görüşme yaptı.
MASKİ Müdürü Özgür Özdemir, “Sabah saatlerinde meydana gelen arızaya müdahale edildi, şebeke hattının vanası kapatıldı. Ekiplerimiz arızaya müdahale etmiş olup, şebeke hattındaki su miktarının fazla olması sebebiyle bazı binaların bodrum katlarına ve bahçelerine arızadan çıkan su zarar vermiştir. Hasar Tespit komisyonumuz tarafından yerinde incelemelerde bulunuldu. Şebeke arıza ekibimizin arızanın tamamlanması için çalışmaları devam etmektedir. En kısa sürede şebeke hattımız işletmeye alınacaktır” dedi.