Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde iki köy arasında mera sınırı anlaşmazlığı nedeniyle başlayan husumet, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve İlçe Jandarma Komutanı Ömer Karademir’in araya girmesi üzerine barışla noktalandı.
Eskihan ve Yeditaş köyleri arasında yaklaşık 2 ay önce başlayan mera sınırı anlaşmazlığı kavgaya dönüşmüş, bazı aile fertleri ise yaralanmıştı. Jandarma ekipleri tarafından yeni bir olayın yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemleri alınarak, olayın büyümesi engellenmişti.
Her iki ailenin önde gelenleriyle görüşen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Karademir, husumetin daha fazla büyümesini istemeyen ilçenin önde gelen ailelerinden Karahan ve Özeyranlı aşiret reisleri Şerdil Karahan ve İhsan Özeyranlı ile birlikte husumetli olan köylerin aile büyüklerini bir araya getirerek barışmalarını sağladı. Şerdil Karahan’a ait ofiste bir araya getirilen husumetli aileler, olayın daha fazla büyümeden sonlandırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, uzlaşmayı gidermek için epey uğraş verdiklerini ifade etti. Erkal, “Yaklaşık iki aydır Karahan bölgesinde Eskihan köyümüz ile Yeditaş köyümüz arasında meradan kaynaklı bir sıkıntımız vardı. Mera sınırındaki ihtilaftan dolayı köylerimiz maalesef bir uzlaşmazlık içerisindeydi. Bizlerde bu uzlaşmazlığı gidermek için epey gayret sarf ettik. Arayı düzeltmek için elçilerde araya koyduk. Nihayetinde bir barış noktasına geldik” dedi.
Yıllardır bu bölgede kardeşlik içerisinde yaşandığını bildiklerini söyleyen Erkal, “Birbirlerinden kız alıp verdiklerini, akrabalık tesis ettiklerini de biliyoruz. Aslına bakıldığında kavga edilecek bir durum yok ama bazen ufak tefek sıkıntılar oluyor ve büyüdükçe de büyük olaylara sebebiyet veriyor. Biz bu olayın daha büyümemesi açısından araya girdik, bu barışın tesis edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Barış toplantısı Kaymakam Erkal’ın ailelerin önde gelenlerini tokalaştırmasının ardından okunan dua ve beraber çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Şerdil Karahan ve İhsan Özerek, husumetin barışla sonuçlanmasından ötürü mutlu olduklarını ifade ettiler.