GÜMÜŞHANE (AA) - Milli formayı 119 kez giyen, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ve 2002 yılında hayatını kaybeden milli kayakçı Muzaffer Demirhan'ın adının bir mekana verilerek yaşatılması isteniyor.

Muzaffer Demirhan'ın eşi Ziyade Demirhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin Gümüşhane'yi çok sevdiğini, kendisini kayak sporuna adadığını söyledi.

Eşinin kıymetinin bilinmediğini savunan Demirhan, "Gümüşhane Muzaffer'i unuttu. Adı bir yere verilsin, Gümüşhane'de bir yerde geçsin. Kayağa o kadar emek verdi, ismi unutulmasın" dedi.

Eşinin lakabının "Dağların Delisi" olduğunu anlatan Demirhan, "Bu ülkeye yüzlerce sporcu yetiştirdi ama adı bir yerde yok. Ona çok şeyler vadedildi, gitmedi, Gümüşhane'de kaldı. Onun amacı Gümüşhane'nin adını duyurmaktı. Parayı sevmezdi, Gümüşhane'yi severdi" diye konuştu.

Muzaffer Demirhan'ın kızı Mine Özer ise babasının çok çalışkan bir insan olduğunu belirterek, "O, hayatını kayağa adamıştı. Her şeyini kayağa bağlamıştı. Babam mükemmel bir insandı, isminin mutlaka bir yere verilmesini isterim. Süleymaniye Mahallesi'ne kayak tesisleri yapılacakmış, oraya babamın adının verilmesini istiyorum" ifadesini kullandı.

-"Heykelinin Gümüşhane’ye dikilmesini istiyoruz"

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Arzu Ay da Gümüşhane’nin Yayladere köyünde doğan Muzaffer Demirhan'ın, daha sonra mahallelerine yerleştiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Kendisi 119 kez milli olmuş bir büyüğümüzdür. Ulaşılması güç bir rekora imza atmıştır. Gümüşhane ve Türkiye'de kayağın simgesi haline gelmiştir. 1948 İsviçre, 1956 İtalya, 1960 ABD ve 1964 Avrupa Kış Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil etmiştir. Biz çocukken belediye başkanının adını değil, Muzaffer Demirhan adını bilirdik. Her yerde, her evde Muzaffer Demirhan konuşulurdu. Ben Muzaffer Demirhan'ın heykelinin Gümüşhane'ye dikilmesini istiyorum."