Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen hat, minyatür, kat’ı, mozaik ve tezhip sanatının örneklerinin yer aldığı "Konuşan Ellerde Yaşayan Mirasımız" başlıklı sergi, Konukevi fuayesinde açıldı.
Hat sanatçısı Faruk Dinçer Eratlı, tezhip sanatçısı Hacer Sönmez, Kat’ı sanatçısı Meryem Güney, minyatür sanatçısı Özcan Özcan, mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin’in eserlerinden oluşan karma sergi büyük beğeni topladı. Her biri sanatçıların yeteneğinin yanı sıra sabrın da örneği olan eserlerin yer aldığı serginin açılışına, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Altın, Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, BEÜ Senatosu üyeleri, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile Zonguldaklı sanatseverler katıldı.
Serginin küratörü olan Meyçem Ezengin, Rektör Özer ve beraberindekilere eserler hakkında bilgi verdi. Sanatçılar da konuklarla tek tek ilgilenerek eserlerini, kullandıkları malzemeleri ve uyguladıkları teknikleri anlattılar.
BEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencisi Metin Deniz Türeli’nin klâsik kemençesi ile serginin ahengine uygun olarak seslendirdiği eserler de beğeni topladı. Sergi 4 Nisan Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.