ARAMA Kurtarma Derneği’nin (AKUT) 'Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre' projesi kapsamında Erzurum’dan yola çıkan bisikletçiler, Yalova’ya ulaştı. Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca pedal çeviren AKUT üyesi 3 bisikletçi, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova AKUT ekibi ve tarafından kent meydanında karşılandı.
AKUT ekip lideri Hakan Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca pedal çevirerek depremle ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Projenin Yalova’da başarıyla sonlandırıldığını söyleyen Korkut, "AKUT’un farkındalık projelerinden birini daha başarıyla tamamladık. Erzurum’dan başlayıp Yalova’da biten 1500 kilometre yolu kat ettik. Bu yüzden gururluyuz ve mutluyuz. Depremi unutmadık ve unutturmayacağız. Amacımız toplumun deprem konusunda bilinçli olmasıdır" dedi.
Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman da Yalova’ya kadar pedal çeviren sporcuları kutladı. Salman, "Önemli bir etkinlik gerçekleştirdiniz. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. O depremde biz şunu öğrendik; deprem değil binalar öldürüyor. En son bana Ahmet Ercan ziyaretime gelmişti. Hangi teknoloji kullanılırsa kullanılsın Yalova’da yüksek katlı binaların facia olacağını söyledi. Bu yüzden ben de 4 katın üzerine çıkılmasına karşıyım" diye konuştu.
Başkan Salman daha sonra ekibe 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde Yalova’ya yardıma gelen madencilerin baret ve fenerini hediye etti.

FOTOĞRAFLI