Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - OSMANLI Hanedanı üyelerinden Osmanoğlu Ailesi, şehitler için Eyüp Sultan Camii'nde mevlit okuttu.



İkindi namazının ardından okutulan mevlide, Osmanoğlu ailesinin en büyüğü olan Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Harun Abdülkerim Osmanoğlu, çocukları Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Osman Osmanoğlu, eşi, kızları ve gelinleri katıldı.



Mevlitte çok sayıda vatandaş da hazır bulunurken, Harun Abdülkerim Osmanoğlu'na yoğun ilgi gösterildi.



Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, “Halkımızın başı sağolsun. Osmanoğlu Ailesi olarak şehitlerimiz için bir mevlid-i şerif okuttuk. Halkımız da bizleri yalnız bırakmadı. Hakikaten çok üzüldük. Acımız büyük. Çanakkale Zaferi'ni iyi hatırlasınlar. Bundan dolayı bizleri iyi bilirler. Burada Türk, Kürt, Laz, Çerkez hepimiz beraberiz. Allah'ın izniyle inşallah biz buradan dualarımızı gönderdik. Elimizden ne gerekiyorsa yaparız inşallah dedi.



Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek de, “Şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ecdadımı rahmetle, minnetle anıyorum. Ecdadımızın hayatta olan bu değerli fertlerine Allah'tan uzun ömürler diliyorum şeklinde konuştu.