Muğla’nın Milas ilçesinde Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından, Kaymakamlık ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla hatıra ormanı oluşturuldu. Ormana bir dönem ailesiyle Milas’ta yaşamış olan ve Afrin’de şehit düşen ‘Şehit Astsubay Musa Özalkan Hatıra Ormanı’ adı verildi.

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından, Kaymakamlık ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla Milas - Bodrum Karayolu üzerinde yer alan Karakaya Mevkii’nde hatıra ormanı oluşturuldu.

Bir dönem ailesiyle Milas’ta yaşamış olan ve Afrin’de şehit düşen Şehit Astsubay Musa Özalkan’ın adının verildiği ‘Hatıra Ormanı’ için düzenlenen etkinliğe Milas Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, TEMA Gönüllüsü öğrenciler, muhtarlar ile Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği üyeleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, etkinliklerini ilçemizin 132 mahallesi adına “Doğa ve Hayvanı Korumak, İnsanı Yaşatmak İçin Bir Fidan da Sen Dik” sloganı ile düzenlediklerini belirterek, “Bugün burada bir hatıra ormanı oluşturmak için buluştuk. Sizlerle Kandil gününde fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Biz Yörükler insanı, doğayı, hayvanları seven bireyleriz. Ormanlar hem hayvanlar hem de insanlar için çok önemlidir. İnşallah bugün yaklaşık 800 fidanı dikerek, doğaya, insanlığa ve hayvanlara önemli derecede katkı sağlayacağız. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Kiriş’in ardından söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise “Derneğimiz böylesine anlamlı bir günde anlamlı bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinlik çevreye ve insana saygıdır, en önemlisi de memleket ve vatan sevgisidir. Daha önce ailesiyle ilçemizde yaşamış ve Zeytindalı Harekatı’na katılarak burada ilk şehit olan askerlerimiz arasında yer alan Astsubay Musa Özalkan için Hatıra Ormanı oluşturulması için Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından, Milas Kaymakamlığı ve Milas Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla bir çalışma yapıldı. Bu hatıra ormanıyla O’nu yaşatmak, O’na karşı vefamızı yerine getirmek, hem vatanımızın birliği beraberliği için, hem çevreyi ağacı korumak amacıyla bu anlamlı günde buluştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son konuşmacı olarak söz alan Milas Kaymakamı Eren Arslan, etkinlik için bir araya gelen tüm yönetici ve katılımcıların kendisini memnun ettiğini ifade ederek, “Bugün burada herkes bir arada. Bu tabloyu bir başka güzel kılanda gelecek adına fidan dikecek olmamız. Peygamber Efendimiz diyor ki ‘kıyametin hemen kopacağını bilseniz dahi bir fidan dikin.’ Bu anlayışla doğayla iç içe yaşayan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin etkinliği çok anlamlı oldu. Hem Bahar Bayramı’na hem de Üç Aylara denk gelmesi çok güzel oldu. Ben de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 800 adet fidan katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu.