Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere 18 Mayıs Pazartesi günü Mersin’e gelecek.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, pazartesi günü Mersin’de bir dizi programa katılacak. Müezzinoğlu’nun kesinleşen iki programı belli oldu. Mersin Valiliği’nden yapılan duyuruya göre, Bakan Müezzinoğlu, merkez Toroslar ilçesinde yapımı devam bin 259 yataklı şehir hastanesinde incelemelerde bulunacak. Sabah saat 9.00’da gerçekleşmesi beklenen inceleme öncesinde ise saat 8.00’de Toroslar Çukurova Ortaokulu’na gidecek olan Müezzinoğlu, burada Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında okullarda obezite ile mücadele çerçevesinde Mersin İl Milli Eğitim müdürlüğü ile Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü imza törenine katılacak. Bakan, törende öğrencilere bisiklet dağıtacak.
VALİ ÇAKACAK ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATINDA İNCELEME YAPTI
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Bakan Müezzinoğlu’nun ziyareti öncesinde şehir hastanesi inşaatına giderek inceleme yaptı ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi’ndeki inşaat alanını gezen Çakacak’a, Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik de eşlik etti.
Temeli 11 Mart 2014 tarihinde atılan ve tamamlandığında bin 259 yatak kapasitesi ile Mersin’in ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük sağlık merkezi olma niteliği kazanacak olan hastanenin yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Çakacak, yapım işini üstlenen firma yetkililerinden bilgiler aldı.
Proje koordinatörü Mete Yılmaz Bezircioğlu, Vali Çakacak’a verdiği bilgide, Türkiye’de ilk kez henüz faaliyete geçmeden hastanenin inşaat işlerinde görev alan personelin sağlık hizmetlerinin bizzat şantiye içerisinde karşılandığını ve bu amaçla inşaat alanına bir röntgen sistemi kurulduğunu belirtti. Bezircioğlu, şehir hastanesinde 2 bin 850 personel istihdam edileceğini ve günde ortalama 10 bin hastaya hizmet verileceğini bildirildi.