Yurtiçi birçok ilde Eğitim Fuarlarına katılan Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), çalışmalarını yurtiçiyle sınırlı bırakmayarak yurtdışına da taşıyor.
Dünyanın hemen her ülkesinden yüzlerce üniversitenin katılım sağladığı dünyanın en büyük Eğitim Fuarı olan “NAFSA 2015 - Boston Eğitim Fuarı”, Türkiye’den de birçok üniversitenin katılımına ev sahipliği yaptı. Fuara Gaziantep’den katılan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ise fuarda yoğun ilginin odağı olmayı başardı.
Dünya çapında uluslararası eğitimcileri biraraya getiren NAFSA (National Association for Foreign Student Advisers) Fuarı, bu yıl 24-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında ABD’nin Boston kentinde yapılıyor. NAFSA dünya çapında 10.000 bireysel ve 3.500 kurumsal üyesi bulunan ve eğitim sektörüne hizmet veren 60 yıllık uluslararası bir kuruluş. Amacı; uluslararası eğitimi desteklemek, öğrenci değişim fırsatları yaratmak, profesyonel standartlar oluşturmak ve bu doğrultuda eğitim sektöründe bulunan profesyonellere eğitimler sunmak.
HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu ve Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, dünya üniversiteler Başkenti Boston’daki temaslarına devam ediyor. Kalyoncu ve Yılmaz, Boston Büyükelçisi Ömür Budak’ı ziyaret ederek, Boston’da ve Amerika’da bulunan birçok Araştırma Merkezi, inovasyon ve teknoloji ekosistemi hakkında bilgi aldı.