Türkiye’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle Türk bayrağının yarıya indirildiği Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği’nde bugün itibariyle taziye defteri imzaya açıldı.
Türkiye’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle derin üzüntü duyan Kosovalılar, üzüntülerini ifade etmek ve Türk halkının acılarını paylaşmak için bir yandan Türkiye yetkililerine başsağlığı mesajları gönderdi, diğer yandan Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği tarafından imzaya açılan taziye defterine duygularını yazdı. Türk bayrağı yarıya indirilen Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği’nde taziye defterini ilk imzalayanlardan biri Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar oldu.
“Türkiye Cumhuriyeti, Türk ulusu ve Türk dünyasının başı sağ olsun” diyen Bakan Mahir Yağcılar, taziye defterini imzalamasının ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle saygı, minnet ve rahmet dilediklerini belirtti. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hem Türkiye, hem de Türk dünyasına büyük katkıları olan devlet adamı ve siyasetçi olduğunu hatırlatan Bakan Mahir Yağcılar, “Cumhurbaşkanı Demirel, Kosova’da da sevilen biriydi ve özellikle savaş sonrasında Kosova’yı ilk ziyaret eden Cumhurbaşkanı olarak biliyoruz. Dolayısıyla Kosova’nın yeniden yapılanması ve kalkınmasında büyük desteği olmuştur. Hepimizin başı sağ olsun” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan da taziye dileklerinde bulunanlara teşekkürlerini ifade ederek, Demirel’in çok kıymetli bir devlet adamı olduğunu vurguladı. Büyükelçi Ozan, “Cumhurbaşkanı Demirel Balkanlara özel önem verirdi. Kosova ve bütün Balkan ülkelerinde soydaşlarımızın, kardeşlerimizin gönlünde özel bir yeri vardı. Buralarla gönül bağı vardı. Türkiye’nin kalkınmasına, demokratik hayatının gelişmesine her zaman önemli katkıları olmuş bir devlet adamını kaybettik. Milletimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği’nde imzaya açılan taziye defteri 19 Haziran tarihine kadar açık kalacak.