İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, açılacak taş ocağını protesto eden köylüler, şantiyeyi basıp ellerindeki taşlarla ortalığı savaş alanına çevirdi. İki jandarma ve İhlas Haber Ajansı Ulaştırma Görevlisi İbrahim Bayniş’in yaralandığı olaylı protestoda, araç içerisinde olan ve atılan onlarca taşın ortasında kalan İbrahim Bayniş canını zor kurtardı.
İzmir-İstanbul otoyolu inşaatında kullanılmak üzere Kemalpaşa ilçesi Akalan köyünde kurulan taş ocağı şantiyesini protesto için yaklaşık 200 kişi toplandı. Jandarma ekipleri şantiye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alırken, bir kepçe ilk çalışmayı başlatmak üzere Jandarma Robokop timleri eşliğinde hareketlendi. Kepçenin hareketlendiğini gören yaklaşık 200 köylü, kepçeyi taş yağmuruna tuttu. Kepçenin camları kırılırken, kepçe etrafında güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerinden iki asker yaralandı. Kızgın grup, hızını alamayarak şantiyedeki kamyon, prefabrik evler, iş makinelerinin camları ve kapılarını taş yağmuruna tutup kırdı.
İHA ARACININ CAMLARINI KIRDILAR
İhlas Haber Ajansı (İHA) Ulaştırma Görevlisi İbrahim Bayniş de, aracın içerisinde bekliyordu. Kızgın kalabalık, İHA şoförü Bayniş ve İHA aracını hedef aldı. Atılan onlarca taşın ortasında kalan ve ölümden dönen İbrahim Bayniş, atılan taşla yaralandı. İHA aracının camları kırılarak kaportası hasar gördü.
SALDIRI ANI KAMERADA
İbrahim Bayniş’in köylülerin taş yağmuruna tuttuğu anlar ise saniye saniye kameralara yansıdı. Görüntülerde, basın aracı olarak uyarılmasına rağmen köylüler taş atmaya devam ederek, İHA muhabiri, kameraman ve şoförüne küfretti.
"BASIN ARACI DEDİM DİNLEMEDİLER"
Araç içerisinde onlarca taşın ortasında kalan ve yaralanan İbrahim Bayniş, hastaneye giderek tedavi oldu. Olayla ilgili şikayetçi olan Bayniş, saldırı anında basın aracı olduğunu anlatmaya çalıştığını ve öfkeli kalabalığın dinlemediğini ifade ederek, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı: ’’Eylemin olduğu yere gittiğimiz de şantiyenin önünde muhabir ve kameraman arkadaşımı indirdim. Onlar daha ileriye doğru yürüdü, çünkü toplanan grup derenin diğer tarafındaydı. O sırada paletli kepçe dere yatağına doğru yavaş yavaş ilerliyordu. Grup karşıdan saldırıya geçti. Kepçeyi taşlamaya başladılar. Kepçenin içerisindeki operatör kendini dışarı attı. Bir anda köylüler şantiyeye saldırdı. Ben arabayla dönüş yapana kadar neye uğradığımı şaşırdım. Büyük bir taş arabanın arka camını kırdı. Cam kırıldıktan sonra taşın biri benim oturduğum koltuğun başlığına denk geldi. Eğer ona denk gelmese yaşama şansım yoktu. Yan taraftan da taş atanlar vardı bir taş enseme geldi. Döndüm kaçacak yer bulamadım. Arabayı terk etmek zorunda kaldım. Taş atanlara bu basın aracı dedim ama dinlemediler. Kaçtım jandarmaya sığındım. Taşlayanlardan şikayetçiyim. Hastaneye geldim tetkikler yapıldı."
Olayla ilgili jandarma soruşturma başlattı.