Servergazi Devlet Hastanesi’ne başvuran 75 yaşındaki Emine Durmaz, Beyin Cerrahi Kliniği tarafından yapılan ameliyatla beyin tümöründen kurtularak sağlığına kavuşturuldu.
Konuşmakta zorluk çekme, işitme kaybı ve yürüme güçlüğü gibi şikayetlerle Servergazi Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği’ne başvuran Emine Durmaz’a, yapılan tetkiklerden sonra beyin temporal kaide tümörü tespit edildi. Beyin Cerrahi Servisi’ne yatırılan Durmaz, 5 saat süren ameliyatın sonunda beynindeki tümör alınarak sağlığına kavuşturuldu. Ameliyatı gerçekleştiren Servergazi Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uz. Op. Dr. Erdinç Altıncık hastanın beyninden 8 santimetrelik tümörü çıkarttıklarını belirterek, "Hastamız Beyin Cerrahi Kliniği’ne başvurduğunda konuşamama, yürüyememe gibi temel fonksiyonları kaybetmek üzereydi. Hastamıza yaptığımız tetkiklerle beyninde kötü huylu olduğu tespit edilen ur tespit edildi. Hastayı hemen ameliyata aldık ve 5 saat süren ameliyatta hastaya mikro cerrahi ile ve ultrasonik tümör temizleyici aletlerle aynı anda uzman patologunda parçaları değerlendirmesi sağlanarak ameliyatını tamamlayıp sağlığına kavuşturduk. Hastaya yapılan ameliyat hastanın kendisine zarar vermeden tümörün maksimum temizlenmesi açısından dolayı önemliydi. Ameliyat risk taşıyordu. Hastamız yapılan ameliyatla beyin tümöründen kurtularak sağlığına kavuşturuldu" dedi.
Ameliyattan sonra yaşadığı sıkıntılardan kurtulan 75 yaşındaki Emine Durmaz da sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek, ameliyatı gerçekleştiren doktoru Erdinç Altıncık ve Beyin Cerrahi Servisi çalışanlarına teşekkür etti.