Türkiye’de pilot bölge seçilen İzmir Adnan Menderes Havalimanında başlatılan yeni güvenlik uygulamasıyla, iç hatlar terminalindeki yolcular artık tek bir kontrol noktasından aranacak.
20 bin metrekare kapalı alana sahip 20 milyon yolcu kapasiteli İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Türkiye’de ilk olarak önemli bir güvenlik uygulamasına pilot bölge seçildi. Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali olan Adnan Menderes Havalimanında başlatılan yeni uygulamayla, iç hatlar terminalindeki yolcular artık tek bir kontrol noktasından aranacak. 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni güvenlik uygulamasıyla, havalimanlarının daha güvenilir hale getirilmesi amaçlanıyor.
2014 YILINDA 11 MİLYON YOLCUYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Adnan Menderes Havalimanı, ayrıca yolcu kapasitesiyle dikkat çekiyor. 2014 yılında 11 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Adnan Menderes Havalimanından 7 hava yolu ile yurt içi 20 noktaya, 58 hava yolu ile 28 ülkede 75 noktaya sefer düzenlendi. Havalimanında 2014 yılında toplam yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 81 bin 751 uçuş gerçekleştirildi. 2015 yılının ilk 6 ayında bu rakamlarda artış olduğu bildirildi.