Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu Milli İttifak adayları İzmir’in Foça İlçesi’nde sahaya indi.
Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin SP çatısı altında oluşturduğu Milli İttifak adayları İzmir’in Foça İlçesi’nde çalışmalarına start verdi. Manastır Tepe Seyir Terası’nda kahvaltılı toplantıyla başlayan çalışma, vatandaş ve esnaf ziyaretleriyle ilçe merkezinde devam etti.
Her iki partinin il başkanları, bazı ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu Foça seçim çalışmasına ikinci bölge milletvekili adayları Bayram Sakartepe, Yaşar Biçinci, Suna Canıtez, Fahrettin Saç, Vedat Kolukısa, Orhan Yıldırım ve Sedat İmdat Fidan katıldı. Birinci bölge adayı Nazile Şanal’da arkadaşlarına destek verdi.
BBP Foça İlçe Başkanı Şenol Çetinkaya’nın Fahrettin Saç, Suna Canıtez ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi de olan Bayram Sakartepe birer konuşma yaptı.
“TÜRKİYE KENDİNE GEL”
Kadın adaylardan Suna Canıtez’in, “Milli kadroların iktidara gelmesi için sende gel, Türkiye kendine gel” çağrısının ardından kürsüye gelen Foça’lı aday Fahrettin Saç, ülkenin milli gelirinin 10 bin dolar olduğunu, ama bu paranın milletin cebine değil 70 milyonluk ülkede 100 bin kişilik bir grubun cebine girdiğini söyledi. Saç, “Bunu nereden anlıyoruz, İşte gemiciklerden, saraylardan ve diğerlerinden. Bizler ittifak olarak heyecan içindeyiz. Diğer partilerde bu heyecan yok. Alnımızın teriyle, emeğimizle geliyoruz. 8 Haziran’da bu milli heyecan bizi iktidara taşıyacaktır” dedi.
Türkiye’de siyasette bir tıkanma olduğunu savunan Bayram Sakartepe ise bu tıkanmayı aşmak için ittifak kurduklarını belirterek şunları söyledi: “Herkes 7 Haziran’ı düşünürken, biz 8 Haziran’ın hesabını yapıyoruz. Daralan ekonomiyle daralan yürekleri ferahlatacağız, su serpeceğiz. Bunu adil ekonomik düzeni kurarak yapacağız. Nasıl yapacağız? Bir; haklı olanı güçlü kılacağız. Haklı olan ne kadar güçsüz olursa olsun hükümet olarak onun yanında olacağız, hakkını almasını sağlayacağız. İki; adil ekonomik düzeni kuracağız. Bunun zaten 1996 yılında Refahyol hükümeti döneminde ilk örneklerini verdik. Asgari ücrete yüzde yüz zam. Allahın on kulunu bekleyedursun on kul. Bir kişiye tam dokuz dokuz kişiye bir pul Kurt yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa diyor şair. Bundan daha kötü durumdayız.”
Konuşmaların ardından Cuma namazı için ilçe merkezine inen Milli ittifak adayları daha sonra cadde ve meydanlarda vatandaşlarla konuştu. Esnafı da ziyaret eden adaylar tek tek dertlerini dinledi.