Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılara olumlu yanıt alan acılı baba Muhammet Çakır, sevimli Bade’ye uygun ilik nakli için donör arayışlarını sürdürüyor.
Kızı Bade için uygun ilik arayan acılı baba Muhemmet Çakır’ın sesini duyanlar “Belki benim iliğim uyar” diye yarışıyor adeta… Hollanda Gönüllüler Vakfı da Bade için seferberlik başlattı. 4 yaşında yakalandığı amansız hastalıkla mücadelede ilaç tedavisine cevap vermeyen, tek çarenin uygun ilik olduğunu belirten baba Muhammet Çakır ile irtibata geçen Hollanda Gönüllüler Vakfı, binlerce kişiye ulaştı.
Baba Çakır’ın çağrısı

Bu arada baba Muhammet Çakır, facebook sayfasında yayınladığı mesajda, şunları yazdı:
“Bildiğiniz üzere kızım Bade, kanserle savaşmakta ve kurtulması için ilik nakli son çaresi kalmıştır. Maalesef abilerinin ve bizim iliklerimiz uygun değildir. İlik bankasında yüzde 67 uyumlu donör vardır. Fakat bu oran ne kadar yüksek olursa naklin başarı şansı o kadar yüksek olacaktır. Sizden ricam iliğinizin haritasını çıkartıp bana bildirmenizdir. Bunun için bildiğim kadarıyla her şehirde bulunan ilik bankaları ve yetkili laboratuvarlarda kan vermemiz gerekmektedir. Sonuçlarını bana bildirirseniz uygunluğunu derhal kontrol ettirebiliriz. Testin adına HLA testi denmektedir. Yardımlarınızı beklemekteyim.”


Haber7