Antalya Ticaret Borsası’nda (ATB) yeni yönetimi belirleyecek seçim süreci başladı. 707 üyenin oy kullanacağı seçimlerde meslek komiteleri üyeleri ile meclis üyeleri belli olacak.

Antalya Ticaret Borsası’nda (ATB) 5174 Sayılı Kanun ve 19 Ocak 2005 tarih ve 25705 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Organ Seçimleri Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri uyarınca; organ seçimlerinin 1’inci aşaması olan meslek komiteleri üyeliği ile meclis üyeliği seçimleri bugün Borsa binasında başladı. Bin üyeden 707 üyenin oy kullanacağı seçimlerde, Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca 4 sandık kurulu oluşturuldu. 1-2 ve 7’inci Meslek Grubu seçimlerini 1 Nolu Sandık Kurulu, 3’üncü Meslek Grubu seçimlerini 2 Nolu Sandık Kurulu, 4 ve 6’ncı Meslek Grubu Seçimlerini 3 Nolu Sandık Kurulu ve son olarak 5’inci Meslek Grubu seçimlerini 4 Nolu Sandık Kurulu’nda gerçekleştiriyor.

Oy kullanan ATB Başkanı Ali Çandır, seçimin hayırlı olmasını dileyerek, “707 üyemizin oylarıyla 7 tane meslek komitemizin meclise ve meslek komitelerine göndereceği üyeler belli olacak. Akşama kadar bugün bekleyeceğiz. Oylar kullanıldıktan sonra 45 üyemiz seçilmiş olacak. Onlardan 19 tanesi meclis üyesi olacak. Listeler onaylandıktan sonra 2. Etapta yönetim kurulu, disiplin kurulu ve delegeleri seçeceğimiz seçim sürecine başlayacağız” dedi.