ARTVİN (AA) - Arhavi'de doğaseverler Ciha Dağı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

Arhavi Belediyesi ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen yürüyüşe, Arhavi Meslek Yüksek Okulu, Yukarı Hacılar Mahallesi Muhtarlığı, Arhavi Laz, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, Arhavi Turizm Derneği, Arhavi Doğayı Koruma ve Yayla Turizmini Geliştirme Derneği ve doğaseverler katıldı.

Havanın yağışlı olmasına Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, araçlarla Yukarı Hacılar Mahallesi'ne hareket etti. Çevreye duyarlılığın vurgulandığı ve bu konuda gerekli tedbirlerin alındığı gezide, Ciha Dağı ve güzergah boyunca yol bakım ve onarımı, çevre temizliği hakkında uyarı levhaları yerleştirildi.

Yürüyüşe katılan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Ciha Dağı Doğa Yürüyüşü'nü havanın yağışlı olmasına rağmen güzel bir organizasyonla ve katılımla gerçekleştirdiklerini belirterek, "İlçemizin doğal zenginliklerini ortaya çıkarmak, korumak ve yaşatmak adına yaptığımız bu etkinliğimiz, halkımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin katkı ve destekleriyle amacına ulaştırılmıştır. Etkinliğe destek olan, emek veren, katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.