İBB Başakşehir altyapı güreşçileri 4 ayrı yaş kategorisinde yapılan Grekoromen Güreş İl Şampiyonası’nda, tüm yaş gruplarında takım halinde İstanbul Şampiyonu olarak büyük bir rekora imza attılar.
Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde yapılan okullar ve kulüpler arası 11-12, 13, 14 ve 15 yaş grekoromen güreş İstanbul İl şampiyonası tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başakşehir Güreş altyapısında yetişen güreşçiler bu turnuvalarda 35 altın, 29 gümüş ve 57 bronz madalya alarak toplamda 121 madalya kazanarak rekor kırdılar.
Başakşehir Güreş Derneği Anneler kolu bu başarılara kayıtsız kalmayarak ailelerin kaynaşması ve başarılı sporcuların onurlandırılması amacı ile, okullar ve kulüpler arası grekoromen güreş İstanbul şampiyonasında madalya kazanan güreşçilerin ödüllendirildiği kahvaltılı bir program Başakşehir M.Emin Saraç Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Törene Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, İBB Spor Kulübü Başakşehir Güreş altyapı antrenörü Cemal Bakır, Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım, dernek yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve aileleri katıldı.
YILDIRIM: "BAŞARILAR TESADÜF DEĞİLDİR"
Açılış konuşmasını Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım yaptı. Yıldırım, Başakşehir Güreş Derneği’nin kuruluş amacının güreş hocaları ve ailelerle birlik ve beraberlik içinde eğitim gören çocukların her türlü sıkıntılarına yardımcı olmak, ahlaklı birer sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bizler bu çocuklara sahip çıktığınız sürece bu başarılar her alanda artarak devam edecektir, Bugün yakaladığımız bu başarılar asla tesadüf değildir, bu ortak çalışmanın bir ürünüdür, diyen Başkan Fatih Mehmet Yıldırım, özellikle bu çalışmalarda çocukların her zaman büyük özveri ile yanlarında olan hocalarımız Cemal Bakır, Mehmet Fatih Bakır ve Sadin Bakır’a, Başakşehir Belediyesine, İBB Spor Kulübüne ve tüm ailelere desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
DİKBAŞ: "SPORCULARIMIZA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK"
Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, yaptığı konuşmada “Başakşehir Güreş Derneği Kurucu Başkanı Merhum Muhittin Yeşilçiçek beyin nasıl bir özveri ile çalıştığına ben bizzat şahit oldum. Allah’tan kendisine rahmet diliyorum, dedi. “Geçtiğimiz sene yapılan ödül töreninde Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın bir sözü beni çok etkilemişti. Biz sadece başarılı sporcu değil aynı zamanda ahlaklı ve imanlı birer şampiyon sporcu yetiştirmek istiyoruz, işte bu Başakşehir’de mevcut” dediğinde duyduğum sevinci sizlerle paylaşmak isterim. Başakşehir Belediyesi olarak sporcularımıza her zaman desteğimiz devam edecek” diye konuştu.
BAKIR: "AİLELER SPORCUYA DESTEK OLMALI"
Törende bir konuşma yapan İBB Başakşehir Güreş Altyapı Antrenörü Cemal Bakır, “Bu başarılar hepimizin ortak çalışmasının ürünüdür. Ben ve ailem hayatımızı güreşe adadık, birçok güreşçi yetiştirdik hiç yorulmadık, doymadık. Bundan sonra da sporcu yetiştirmeye devam edeceğiz. Biz Başakşehir’de göreve geldiğimizde 10 sporcu ile başladık, müsabakalarda kaç maç alabiliriz diye hesap ederken bugün İl ve Türkiye Şampiyonlukları ve Milli Takıma kaç sporcu gönderiyoruz. Bunun hesabını yapar duruma geldik. Bu başarılarda hiç şüphe yok ki ailelerin özellikle annelerin katkısı çok büyük, Başakşehir’de bu birliktelik sağlandı, ben siz ailelerimize ve bize destek olan Başakşehir Belediyemize, İBB Spor Kulübümüze çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Törende güreş turnuvalarında çekilen fotoğraflardan oluşan slayt ve güreş görüntülerinden hazırlanan kolaj gösterisi yapıldı. İstanbul il şampiyonalarında madalya kazanan güreşçilerin madalya ve hediyelerini anneleri verdi ve toplu olarak fotoğraf çektirildi.