Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Van’da bu yıl 46’ıncısı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Ahlat Selçuklu Lisesi de birinci oldu.
“Annelerin Gözünden Çözüm Süreci ve Ahlat İlçesi Örneği” adındaki projeyle yarışmaya katılan coğrafya öğretmeni ve proje danışmanı Engin Aktaş ile okulun 11. sınıf öğrencisi Kübra Ardıç, sosyoloji alanında Van bölge birincisi olarak Ankara finaline katılmaya hak kazandılar. Elde edilen başarı hakkında bir açıklama yapan Selçuklu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Erhan Dinçer, bu başarının sadece okullarının değil tüm Ahlat’ın başarısı olduğunu vurgulayarak, “Başta bu projeye katkıda bulunan benden önceki idarecilere, bu projeyi titizlikle yürüten coğrafya öğretmenimiz Engin Aktaş ve öğrencimiz Kübra Ardıç’a teşekkür ediyorum. Bu başarı sadece okulumuza ait değil tüm Ahlat’ın başarısıdır. İnşallah Ankara’da yapılacak finallerde de gerekli başarıyı elde ederek eğitim camiamızı taçlandırırız. Başarılarımız bunlarla da sınırlı kalmayacaktır” dedi.
Coğrafya öğretmeni ve proje danışmanı Engin Aktaş ise, elde ettikleri başarıdan dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, “Bu çalışmada desteğini esirgemeyen okul idaresine, felsefe öğretmenimiz Adnan Uludağ’a, öğrencim Kübra Ardıç’a ve tüm annelerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte herkesin barışçıl bir dil kullanma fedakârlığında bulunması ve elini taşın altına koyması gerekmektedir. Çünkü en değerli hazinemiz olan annelerimizin artık ağlamasını istemiyoruz. Bütün annelerin gözyaşlarının rengi aynıdır. Ne olursa olsun artık analar ağlamasın. Projemizde de bu konulara değinmiştik. Sonuç olarak elde ettiğimiz başarı bizleri mutlu etmiştir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından TÜBİTAK proje yarışmasında bölge birincisi olan öğretmen ve öğrenciler, Okul Müdürü Erhan Dinçer tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.