Kütüphane Haftası kapsamında Kırıkkale İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinlikte lise öğrencileri bir romanı eser ve yazar açısından detaylıca ele alarak katılımcılara anlattı.

Kırıkkale Malazgirt Meslek Lisesinden 4 öğrenci, edebiyat öğretmenleri Meryem Yıldız Akagündüz öncülüğünde analiz ettikleri yazar Halit Hüseyni’nin ‘Bir Muhteşem Güneş’ isimli romanı hakkında Kırıkkale İl Kütüphanesi Kongre Salonunda düzenlenen okur söyleşisinde bilgiler sundu. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde ilerleyen söyleşide kitabın içeriği, üslubu ve olay dizgisi ele alındı. Sonrasında kitabın vermek istediği mesaj üzerine öğrenciler fikirlerini beyan etti.

Düzenlenen okur söyleşisi hakkında bilgi veren edebiyat öğretmeni Meryem Yıldız Akagündüz, “Etkinliğimizin amacı lise öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak, roman okuma etkinlikleri yaparak. Bir topluluk karşısında önceden hazırlanmış da olsa bir roman hakkında düşüncelerini belirtebilmelerini sağlamak istedik. Ele aldığımız ‘Bir Muhteşem Güneş’ romanının içinde kadına şiddet ağırlıklı ve kız öğrencilerim özellikle bu konudaki duyarlılığını yansıtmak istedim. Öğrencilerim roman üzerinde 1 aydır çalışıyor, hep birlikte romana dair bir sunum gerçekleştirdik” dedi.

Düzenlenen söyleşiye Kütüphane Müdürü Zeliha Atay katıldı.