Ankara’da etkili olan düşük hava sıcaklıkları Mogan ve Eymir göllerinin donmasına neden oldu. Buz kalınlığının arttığı göllerde tekne ve kayıklar mahsur kaldı.
Ankara’da hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düşmesi, Gölbaşı ilçesinde Mogan ve Eymir göllerinin donmasına neden oldu. Karabatak başta olmak üzere birçok göl kuşu yaşamak için buz tutmayan küçük alanlarda beslenmeye çalışırken, Mogan Gölü kıyısındaki tekne, kayık ve su bisikletleri buzun içinde kaldı. Başkent’te okulların tatil edilmesinin ardından çocuklar, buz tutan Mogan Gölü’nün manzarasının keyfini çıkardı. Kar tatilini fırsat bilerek Mogan Gölü’ne gelen miniklerden biri, “Normalde her yerde ördekler oluyordu ama şimdi bir yerde toplandığını gördüm. Mogan Gölü’nün buzun tutması çok güzel görüntü oluşturuyor” dedi.
Diğer bir minik ise, “Manzara güzel de ben pek hoşlanmadım bu durumdan. Ördeklere yem atalım diye gelmiştik. Bu yüzden pek sevmedim. Bu kadar büyük buz görmemiştim. Üzerine çıkmak istiyorum ama tehlikeli olduğu için yapmıyorum” diye konuştu.
Çocukların yanı sıra ailelerde Mogan Gölü’ne gelerek eşsiz manzaranın keyfini çıkardı. Çocuklarıyla pikniğe gelen anne, “Mogan Gölü’nün buz tutması bizim için sürpriz oldu. Bu şekilde karşılaşacağımızı sanmıyordum. Karda erimeden keyfini çıkarmak için ailece geldik ve küçük bir piknik yapacağız. İlk defa buz tutmuş halini görüyorum. Çok güzel, çok ilginç buldum. İnsanların gelip görmesini tavsiye ederim” dedi.
Diğer bir anne ise, “Mogan Gölü, buz tutmasıyla beraber güzel bir manzara ve beyaza bürünmüş. Okulların tatil olmasından dolayı oğlumla beraber geldik. Manzara güzel ama kuşlarımıza yazık, onlara da bakılsa güzel olacak. Biz elimizden geldiği kadar ekmek getirip bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.