Eskişehir’deki bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları, Renault’ta başlayıp Tofaş, Çokşuköz, Mako, Valeo’ya, son olarak da Bursa’da Ototrim ve Kocaeli’de Ford fabrikalarının işçilerinin katılımıyla genişleyen metal işçilerinin eylemine destek verdi.
DİSK Bölge Temsilciliği, KESK Şubeler Platformu, TMMOB İKK ve Eskişehir Tabip Odası, yaptıkları ortak açıklamayla eyleme destek verdiklerini belirtti. Platform adına konuşan Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, iş bırakan metal işçilerinin daima yanlarında olduklarını söyledi. Metal işçilerinin yoksulluğa ve sendikaya baş kaldırdıklarını ifade eden platform sözcüsü Yılmaz, "Bursa’daki metal işçilerinin başlattığı grev, tüm metal işçilerinin gözünü buraya çevirmiştir. Metal işçileri aslında yoksulluğa, köleliğe, tutsaklığa başkaldırmışlardır” dedi.
Metal işçilerinin tüm işçilerin ve emekçilerin sesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bu eylemler sadece MESS’e, patronlara karşı yapılan eylemler değildir. Bu eylemler sendikaya karşı yapılan eylemlerdir. Sendikanın tutsaklığından kurtulup, özgür bir emek mücadelesini sağlamanın eylemleridir. Biz Eskişehir’in işçileri, memurları, yoksulları, işsizleri olarak metal işçilerinin eylemlerini kendi eylemimiz, bizim emek ve özgürlük mücadelemiz olarak görüyor ve destekliyoruz. Bu doğrultuda metal işçilerini bağrımıza basıyoruz” şeklinde konuştu.