Gaziantepspor Teknik Direktör Okan Buruk, Milli Takımın Hollanda’ya karşı oynadığı maçı değerlendirerek, son dakikada yenilen golün herkesi çok üzdüğünü belirtti.
Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını Celal Doğan Tesisleri’nde sürdürüyor.
Antrenman öncesi açıklamada bulunan Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, iyi bir noktada olduklarını ifade etti. Buruk konuşmasında, ”İyi bir dört gün oldu şu ana kadar. Dört günlük izin vermiştik Mersin İdmanyurdu maçı sonrasında. Dört günlük iznin ardından milli takım arası olduğu için, biraz fiziksel çalışmalara ağırlık verdik, sonra yüklenmelere. Oyunculara artık ne verebiliyorsak, bu sezon sonuna kadar bizi götürecek yüklemeleri oyuncularımıza yapıyoruz, yapacağız. Birkaç günümüz daha var önümüzde. İyi geçiyor. Sakatlık sıkıntımız yok. Ufak tefek rahatsızlıklar oluyor. Milli takımdaki oyuncularımızda. Genel olarak iyi geçiyor. Oyuncularımın özellikle antrenman performansları bizi hep mutlu ediyor. Maçlara da çoğu zaman yansıtıyorlar. Böyle bir takımla çalışmak, böyle bir oyuncu grubuyla çalışmak benim için büyük şans ve zevk. Şimdi 34 puana geldik. Tabii burada durmamamız gerekiyor. Ligin geneline baktığımız zaman. Zaman zaman tam istikrarı yakalayamadık. Yani çıkışlarımız oldu. Yakaladığımız seriler oldu ama olumsuz seriler de oldu. Bunu biraz daha dengelememiz gerekiyor bundan sonra. Önümüzde dokuz maçımız var. Şu an 7. sıradayız. Tabii ki bu sırayı korumak, yakalayabiliyorsak 6’ıncılığı kovalamak istiyoruz. Üç puanlık sistemde iki tane kazandığınız maç sizi çok farklı yerlere götürebiliyor. O yüzden rahat bir durumdayız. Ama hedeflerimiz bitmedi tabii ki. Bunu oyuncularımla özellikle paylaştım. Ligin sonuna kadar her maçı kazanmayı kovalayacağız. Hepimizin, oyuncularımızın hedefleri var. Hem maddi hem manevi anlamda kulübümüze para kazandırmak zorundayız. Oyuncularım aynı şekilde maç kazandıkça onların büyük kazançları oluyor ilk başta kariyerleri tabii ki. Takımımız genç bir takım. Ligin yeni oyuncuları var. Kendini göstermek ellerinde. O yüzden 9 tane maç bizim için çok önemli“ dedi.
"HOLLANDA’YA TAKTİKSEL ANLAMDA ÇOK BÜYÜK ÜSTÜNLÜK SAĞLAYAN BİR TÜRK MİLLİ TAKIMI"
Türkiye ile Hollanda arasında oynanan ve uzatma dakikalarında atılan golle berabere sonuçlanan maçı da değerlendiren Buruk, “Son dakikada gol yemek çok üzüyor. Bir de çok fazla baskı yemeden, çok fazla pozisyon yemeden belki. Böyle şansız bir gol yemek hepimizi üzdü. Hem futbolcularımızı hem de teknik heyetimizi çok üzmüştür. Böyle daha yaralayıcı oluyor, son dakikada yenilen goller. Ama oyun olarak baktığımızda daha akıllıca oynayan, ne yaptığını bilen, özellikle savunma görevlerini iyi yapan Hollanda’ya taktiksel anlamda çok büyük üstünlük sağlayan Türk Milli Takımı vardı. Bunu çok önemsiyorum açıkçası. Oyuncuların saha içindeki uyuma, oyun disiplinine bağlı kalmaları çok önemli. İsteklilik önemliydi. Bundan sonra bunu taşımak gerekiyor. Son dakika bir gol yemiş olabiliriz. Bundan sonra yine kazanılacak çok maç var. Burada biz oyuncularımıza hep bunu söyleriz. Kötü giderken de takıma destek vermemiz gerekiyor. İyi giderken de destek vermemiz gerekiyor. O yüzden biraz daha kırıcı, yıkıcı olmaktan çok, her daim milli takımımıza destek olmak, herkesin görevi diye düşünüyorum. Biz teknik adamlar olarak, seyirciler olarak, futbolun bütün bireyleri Milli Takım’a destek vermek zorunda“ şeklinde konuştu.