Ordu’nun Ünye İlçesi Halk Kütüphanesi 54. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında "11. Geleneksel İlkokullar Arası Masal Anlatma ve Canlandırma Yarışması" düzenledi.

İlkokul 3. ve 4. sınıflar arası ‘Masal Anlatma ve Canlandırma Yarışması’nın birincisi Ünye Yunus Emre İlkokulu öğrencisi İrem Çam oldu.

Yarışma öncesi konuşan Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, düzenledikleri yarışmayla amaçlarının çocuklara masal okuma alışkanlığını kazandırmak ve bu sayede de okumayı teşvik etmek olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Çocuklarımızın özgüvenlerini geliştirerek jest ve mimiklerle masal dünyalarını anlatmalarını istedik. Bu şekilde onların içlerindeki duyguyu dışarı yansıtmış da oluyoruz” dedi.

28 Mart ile 3 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kütüphaneler Haftası’nın bu yıl 54. yılının kutlanacağını söyleyen Kocaoğlu, “Kütüphaneler Haftası’nı ilçemizde en güzel şekilde kutlayacağız. Ünye’nin güçlü sesini Türkiye’ye duyuracağız. Bu anlamda bizim öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm Ünye’ye ihtiyacımız var” diye konuştu.

Ünye’de 6 okuldan 6 öğrenci katıldı

Ünye’den 6 okuldan 6 öğrencinin katıldığı ‘Masal Anlatma ve Canlandırma Yarışması’nda; Yunus Emre İlkokulu öğrencisi İrem Çam birinci, İnönü İlkokulu öğrencisi Burcu Güler ikinci, Prof. Dr. Necmettin Polvan İlkokulu öğrencisi Berra Gülüzar Sarı üçüncü oldu.