Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde belediye tarafından Göksun Yayla Festivali düzenlendi.
Üç gün süren festivalin ilki, Göksun Belediye İş Merkezi’nde Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler adlı tiyatro gösterisinin sahnelenmesiyle başladı.
Festivalin ikinci gününde festival yürüyüşü yapıldı. Daha sonra festivalin yapıldığı Alparslan Türkeş Mesire Alanına hareket edildi. Burada halk konseri, uçurtma şenliği, güreş, çelik-çomak, halat çekme, çuval yürüyüşü ve halk oyunları gösterisi yapıldı.
Festivalin son gününde ise Göksun Cennet Deresi Mevkii’nde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Gün boyu devam eden doğa yürüyüşü etkinliğinde Göksun Belediyesi tarafından vatandaşlara uçurtma dağıtıldı. Vatandaşlar gönüllerince uçurtma uçurdu.
Alanda konuşma yapan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, “Göksun Belediyesi olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde 1. Yayla Festivali’ni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Göksun herkesin bildiği gibi bir yayla kenti. Havasıyla, suyuyla ve doğasıyla bir yaşam merkezi haline geldi. Bundan sonraki süreçte Göksunumuzda geçmekte olan yollarla kavşak şehir olduk. Tünellerle Göksun’a ulaşım daha da kolaylaştı. İlçemizin gelişmesini hızlandırma gayreti içerisindeyiz. Çalışmalarımız da bizi yalnız bırakmayan başta kaymakamımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.