Aydın Amatör Süper Lig’de Yıldızgücüspor-Kuşadasıspor maçının ardından çıkan olaylarda 5 kişi yaralandı.
Aydın Amatör Süper Lig’de mücadele eden Yıldızgücüspor, Kuşadasıspor karşılaşması golsüz berabere sona ererken, maç sonrası taraftarlar polisle çatıştı. Tel örgülere yüklenerek Yıldızgücüsporlu futbolcularla tartışmaya çalışan Kuşadasıspor taraftarlarının, tel örgüyü aşma çalışmalarına ise polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Olayda biber gazından etkilenen 5 taraftar hastanede tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Pınarbaşı Aydın Toscalı Stadı’nda oynanan amatör maç sonrası polis ekiplerinin olası kavgayı önlemek için kullandığı biber gazının ardından çılgına dönen 60’a yakın konuk taraftar polis ekiplerine taşlarla saldırdı. Stat dışından polis ekiplerine taş atan Kuşadası taraftarı, ilk etapta müdahalede yetersiz kalan polis ekiplerine takviye yapılmasının ardından ise ara sokaklara kaçtı. Biber gazından etkilenen bazı taraftarlar ise sokaklarda yer yatarak yardım istedi. Mahalle sakinlerince su ve limon verilen taraftarlar için 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. Olay yerinde emniyet ekiplerinin güvenlik almasının ardından biber gazından etkilenen ve sara krizi geçiren taraftara müdahale etti. Ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 5 taraftar, ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek Kuşadası’na gönderildi.
ŞİMŞEK: "BİZ MÜCADELEMİZİ YAPTIK"
Nazilli Yıldızgücüspor Genel Menajeri Önder Şimşek, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Taraftarlar 3 puan parolasıyla maça geldikleri için beraberliği hazmedemediler. Dün bu futbolcularımız U19 maçında Çine Madran ile mücadele ettiler, bugün de Kuşadasıspor ile. Biz dünkü maçta da bugünkü maçta da gerekeni sahada mücadele ederek yansıttık. Ben bütün futbolcularımızı tek tek kutluyorum. Yıldızgücüne yakışır bir futbol oynadılar. Biz kulüp başkanımız Haluk Alıcık’ı en iyi şekilde temsil ederek oynuyoruz. Bu yaşananları tasvip etmiyoruz. Her iki tarafa da geçmiş olsun diyoruz, bu olayların tekrar yaşanmaması dileğiyle” ifadelerini kullandı.