22 Mart Dünya Masal Anlatma Günü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde yer alan Masal Şatosu’nda “Masalları Kahramanlarından Dinleyin” etkinliği düzenlendi.
Etkinliğine katılan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Didem Aydınmakina, gelişen teknolojik eğitim araçlarının ebeveynlerin masal anlatmasına, çocukların masal okuması ve dinlemesine kimi zaman tehdit oluşturduğunu söyledi. Aydınmakina, “Üreticiliği kışkırtan, renklendiren ve zenginleştiren etkinlikleri çocuklarımızla buluşturmanın keyfini yaşıyoruz” dedi.
Yazar ve eğitmen Nilay Yılmaz, Dünya Masal Anlatma Günü’nün Türkiye’de pek çok şehirde kutlandığını ifade etti. Yılmaz, “Bizler bu gün en güzel masal şatosunda kutlanır dedik ve İstanbul’dan Eskişehir’e çocuklarla buluşmaya geldik. Çocuklar şatonun büyülü atmosferi içinde kostümlü masal kahramanları ile masal dünyasında dolaşıp yaratıcı yazma, okuma ve dinleme atölyelerinde kendi masallarını yazıp oynadılar” şeklinde konuştu.
Yazar ve yazma eğitmeni Nilay Yılmaz, Saliha Çanakçı Kömeçoğlu, Songül Bozacı ve Masal Şatosu’nda görevli masal anlatıcıları tarafından çocuklara farklı seanslarda 20 masal anlatıldı. Çocuklar, düzenlenen etkinlikle Uyuyan Güzel, Oz Büyücüsü, Alaaddin’in Sihirli Lambası gibi farklı masalların içerisinde aktif olarak yer aldılar.
Etkinliklere katılan çocuklar ve velileri Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.