Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin açtığı yüzme kurslarının ikinci etabında 425 kursiyer daha yüzme öğrendi. Yaşları 6-60 arasında değişen kursiyerler iki haftalık eğitim sonunda sertifikalarını aldı.

Mezitli Belediyesi Eğitim Havuzu’nda verilen yüzme kurslarının ikinci etabını tamamladı. Hızlandırılmış yüzme eğitimi alan kursiyerler, iki hafta süren kurs sonunda temel seviyede yüzmeyi öğrendi. Kursiyerlerin sertifika törenine katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan, minik yüzücülere Teşekkür Belgelerini verdi. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği törende, farklı yaş gruplarındaki kursiyerler, iki haftalık eğitim boyunca öğrendiklerini ailelerine gösterme fırsatı buldu.

Törende konuşan Başkan Tarhan, 5 etaptan oluşan yüzme kursuna talep olması halinde 6’ncı etabı da düzenleyebileceklerini ve kursların Eylül ayına kadar uzatılabileceğini söyledi. Geçen seneki kurslarda toplam 2 bin öğrencinin temel seviyede yüzme eğitimi aldığını belirten Tarhan, “Mezitlimizde herkesin yüzmeyi bilmesini istiyorum. Bu nedenle her yaştaki çocuklar ve yetişkinlere yüzme eğitimi olanağı sağlamaya devam ediyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın bize olan güvenini görüyorum. Ailelerin, minik çocuklarını belediyemize emanet etmesi bizleri gururlandırıyor, mutlu ediyor” dedi.

Vatandaşların belediye hizmetlerinden en sağlıklı ve iyi şekilde yararlanabilmeleri için tüm olanakları seferber ettiklerini vurgulayan Tarhan, “Havuz suyumuz sürekli temizlenmekte ve analizi yapılmakta. Sağlık Müdürlüğü tarafından da düzenli olarak kontrol ediliyor. Zaten en çok önem verdiğimiz konulardan birisi de bu havuzun hijyen durumu. Belediye olarak amacımız, anne karnından itibaren çocukların sağlıklı gelişmesini sağlamaktır” diye konuştu.

Bölge halkına, hafta sonu kursların olmadığı saatlerde havuzdan ücretsiz yararlanabilecekleri müjdesini de veren Tarhan, “Havaların sıcak olması nedeniyle vatandaşların serinlemesi için hafta sonları Atatürk Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımızı eğitim havuzumuza davet ediyorum. Bu uygulamayı da bugün buradan müjdeliyorum. Mahalle sakinleri, Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan ile görüşmeleri sonucunda havuzumuzdan yararlanabilirler” ifadelerini kullandı.