Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimlerde temizlik ve hijyen kurallarına uyduğu belirlenen Fatsa’daki 15 okula “Beyaz Bayrak” sertifikası verildi.

Sertifika töreninde açıklamalarda bulunan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, “Beyaz Bayrak projesini gerçekten çok önemsiyoruz. Toplum sağlığını koruma ve geliştirme, yaşam kalitesini yükseltme, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek hem merkezi idarenin hem de yerel idarenin sorumluluğundadır. Beyaz Bayrak alan okullarımızın diğer okullara örnek olmasını temenni ediyor idarecilerini kutluyorum” dedi.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Kaymakam Mehmet Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan ve sertifika alan okulların müdürleri katıldı.

Konuşmaların ardından programda, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan eğitim kurumlarına Beyaz Bayrak, sertifika ve pirinç levhaları Kaymakam Mehmet Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan tarafından verildi.