Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bu millet tankla, topla, helikopterle üzerine gelen bir güruhu çıplak bedeniyle durdurarak tarih yazdı dedi.

Aydın Valiliği ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) işbirliğinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde ‘15 Temmuz Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ paneli düzenlendi.

Üniversite olarak 15 Temmuz’da dik bir duruş sergilediklerini kaydeden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Adnan Menderes Üniversitesi ismini taşımak kolay değil. Bir darbeyle görevinden alınmış ve katledilmiş bir başbakanın adına sahip olmak kolay değil. Cumhurbaşkanımız bir konuşmamızda bana ‘Orayı ismine laik bir üniversite haline getir, senden beklentim bu’ demişti. Şehit edilmiş bir başbakanının adını taşıyan bir üniversitede rektörsünüz ve günümüz Cumhurbaşkanı da bunu deyince yükünüz artıyor. Biz bu işle ilintili olduğunu tahmin ettiğimiz kişileri görevlerinden uzaklaştırdık. 15 Temmuz’dan bir yıl sonra neyle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anladık. 15 Temmuz sadece ADÜ için değil Türkiye ve dünya için de milat oldu” diye konuştu.

“Bu Hainlerin Hesabını Da Hukuk Önünde Soracağız”

Aydın İl Emniyet Müdür Rahmi Baştuğ ise, “Sadece kanlı darbe girişimi değil, sınav sorularını çalma, devlet kadrolarından yararlanıp kendilerinden olmayanları bertaraf etme, devletin kılcal damarlarını ele geçirme gibi eylemlerde de bulundular. Cinayette dahil birçok suçun içine girmiş bir yapıdan bahsediyoruz. Devlet bunun farkındaydı ancak bu tek bir elden çözülemezdi. Toplumsal yapının birleştiği mücadele ile olurdu. 15 Temmuz günü bu mücadele gerçekleşti. Vatandaşlarımız bizlere çok yardımcı oldu. Onlardan gördüğümüz desteği unutmam mümkün değil. Bu hainlerin hesabını da hukuk önünde soracağız” ifadelerini kullandı.

“Böylesine Hain Ve Sinsi Bir Kalkışma Dünyada Yok”

Yaşanan darbe girişiminin hoş olmayan bir konu olduğunu kaydeden Vali Köşger ise, “Dünya tarihinde hiçbir ülkenin başına böyle bir durum geldiğini düşünmüyorum. Dünyada darbeler vardır ancak dünyada milletin içinden çıkan milletin evlatlarının beynini yıkayan, milletin vergisiyle alınan silahları o çocuklara verip 249 kişiyi şehit eden bir yapı yoktur. Böylesine hain ve sinsi bir kalkışma dünyada yoktur. Devlet ortadan kalkınca hiçbir kutsal kalmıyor. Bizim üzerimizdeki oyunlar yeni değil. Fırsat buldukça deniyorlar. 15 Temmuz da bunun son versiyonuydu. 17-25 ve FETÖ hain kalkışması uluslar arası boyutu olan ve arkasında çok karmaşık ilişkilerin olduğu ve Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmenin yeni bir aparatı olarak piyasaya sürülmüş bir unsurdur. Bunlar tek başına hareket eden bir hadise değildir. Bu konular çok katmanlı ve karışık uluslar arası planların bir parçasıdır. Tarihin kırılma noktalarında yiğitçe ve aslanca durmayı bilen, bütün oyunları bozmayı bilen ve gerektiği noktada canını verip mukeddesatına, vatanına, bayrağına sahip çıkan bir millettir. Bunu hesap edememişlerdi. Onların bir tuzağı varsa Allah’ın da hepsinin üzerinde bir tuzağı vardı. Bu milleti o gün tüm dünyanın ezilen güçlerine rol model olacak şekilde dünyanın önünde yiğitçe duruşu gerçekleştirdi. Bu millet tankla, topla, helikopterle üzerine gelen bir güruhu çıplak bedeniyle durdurmayı bildi. Bu millet bütün emperyalistlere bir kere daha ders verdi ve tüm dünya tarihine de adını bir kere daha altın harflerle yazdı. Bütün vatandaşlarımıza, bütün bu işe gönül veren, gövdesini başını koyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Rektör Bircan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelin ardından resim sergisi ve lokma hayrı yapıldı.