DÜZCE(İHA) – Düzce İsmetpaşa Ortaokulu öğrencileri, görme engellilerin rahatça kullanabileceği zeka küpü tasarladılar. 3 boyutlu yazıcıda oluşturulan küp büyük ilgi toplamaya başladı.

İsmetpaşa Ortaokulu öğrencileri görme engelliler için Zeka Küpü tasarladı. Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Sevgi Aktaş’ın danışmanlığında İsmetpaşalı öğrenciler tarafından görme engellilerin kullandığı altı nokta Braille yazısı ile tasarlanan zeka küpü büyük beğeni toplamaya başladı.

Proje hakkında bilgiler veren proje danışman öğretmeni Sevgi Aktaş, "Zeka küpünde renkleri aynı yüzeye getirerek tüm yüzeylerin tek renk olması sağlanır. Biz de projemizle görme engellilerin yaşadığı engelli aşmak için tüm renklere ayrı kabartmalar vererek zeka küpünü çözme imkanı sağlamış oluyoruz. Bu proje ile öğrencilerin hem görme engellilerin farkında olması hem de başkaları için karşılıksız bir şeyler üretmenin hazzını duymalarını sağlamış oluyoruz” dedi.

Öğretmen Sevgi Aktaş diğer engelli insanlar içinde çeşitli proje çalışmalarının olduğunu ve yakında onları da hayata geçireceklerini söyledi.