SAMSUN (AA) - Bafra ilçesinde bulunan arazi, sporcu kamp eğitim merkezi yapılması için Türkiye Badminton Federasyonuna devredildi.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ile Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt arasında imzalanan protokolle, Selemelik Mahallesi'ndeki arazi 10 yıllığına federasyona devredildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen protokol töreninde konuşan Özmekik, "Sporcu kamp eğitim merkezinin arazi tahsis protokolünün imzalanmasından ötürü çok memnunum. Bafra ilçesine yapılacak kamp eğitim merkezi projesi büyük bir kazanımdır. Burada yetişecek başarılı sporcularımızla geleceğe daha emin adımlar atılacaktır" dedi.

Özyurt ise kamp eğitim merkezinin Samsun'da badminton branşının gelişmesinde ve bu spor dalında milli sporcu sayısının artırılmasında büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Samsun'da böyle bir tesisin yer almasının büyük bir nimet olacağına işaret eden Özyurt, şunları kaydetti:

"Zira sporcuların müsabakalar öncesinde düzenli uyku, düzenli beslenme, düzenli antrenman yapabilmeleri, müsabakalarda başarılı olmalarının en önemli unsuru. Bu imkanın sporcularımıza sağlanması başarıyı da beraberinde getiriyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün ülkemizin birçok ilinde olmayan böyle bir tesise sahip olması ve bu imkanların badminton sporu dahil tüm spor dallarına tanınıyor olması büyük bir şans. Bizlere bu imkanları sunan başta Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç olmak üzere Samsun Valimiz sayın İbrahim Şahin'e çok teşekkür ediyoruz."