23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıl dönümü kutlamaları Yavuzeli Anaokulu öğrencileri tarafından Rumkale Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Yavuzeli Kaymakamlığı Rumkale Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Yavuzeli Anaokulu öğretmenlerinden Tuba Dağdevren yaptı. Dağdevren konuşmasında, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 95. yılını kutluyoruz. Bu tarih aynı zamanda en yüce değer olan Milli Egemenlik ilkesinin millet hayatına girdiği tarihtir. Bugün fert ve toplum olarak kendi öz benliğimize dönüşüp ve milli devlet olmanın sevinci ile medeni bir millet ve güçlü bir devlet olarak milli varlığımızı yüceltmek azim ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz ve bunun bilincine vardığımız gündür” dedi.
Açış konuşması sonrası program, Anaokulu B Şubesi öğrencileri tarafından Gamze Şentürk koordinatörlüğünde hazırlanmış oldukları‘’ Bum bum bole,’’ D Şubesi öğrencileri Naciye Yılmaz koordinatörlüğünde ‘’Antep’in hamamları’’ B Şubesi öğrencilerinden Nuri Efe Erduman ve Fatih Altunbaş ‘’23 Nisan’’ adlı şiirlerini seslendirdi. Anaokulu öğretmenlerinden Tuba Dağdevren koordinatörlüğünde hazırlamış oldukları ‘’Tango gösterisi’’ izlendi. D şubesi öğrencilerinden Duru Bayındır ‘’23 Adlı’’ şarkısını okudu. A Şubesi öğrencileri Nilay Acar koordinatörlüğünde ‘’Modern dans gösterisi ve 10. Yıl Marşı eşliğinde oyunları izlendi. A ve C Şubesi öğrencileri Nilay Acar ve Tuba Dağdevren koordinatörlüğünde 2 koro ile şarkıların izlendi. C şubesi öğrencileri son olarak ise Tuba Dağdevren koordinatörlüğünde hazırlamış oldukları ‘’Mevsimler rondu ve sürpriz oyunları’’ oyunu oynandıktan sonra, Kaymakamı Ömer Faruk Güngen ve tüm katılımcılarla ile beraber hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra program sona erdi. Yavuzeli Kaymakamlığı Rumkale Konferans Salonu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Yavuzeli İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açlık, daire amirleri, Anaokulu Müdürü Arif Ağcabay, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.