Pursaklar Belediyesi Mimar Sinan Dede Torun Evi’nde düzenlenen sağlık seminerinde ihtiyarlara prostat hastalığı ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi verildi.
Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilçedeki ihtiyarlara yönelik ücretsiz sağlık hizmetini sürdürüyor. Bu kapsamda düzenlenen Prostat Hastalığı ve Tedavi Yolları konulu seminerde ihtiyarları bilgilendiren Pursaklar Belediyesi Kurum Doktoru Bülent Kaymaz “Hiçbir şikâyet olmasa bile 50 yaşın üzerindeki erkeklerin yılda bir kez prostat için doktora başvurması gerekir” dedi.
Prostat türleri hakkında da bilgi veren Dr. Kaymaz, prostatın iyi huylu büyümesinin en sık görülen prostat hastalığı oluğunu söyledi. İdrar akımını zorlaştıran prostatın belirtileri hakkında açıklama yapan Kaymaz, şunları söyledi: “Mesane (idrar kesesi) hastalarda idrar yapmaya başlamada zorlanma, kesik kesik idrar yapma, tam idrar yapamama, gece sık idrara çıkma, yeniden idrar yapma hissi, idrarın sonunda damlama ve idrar kaçırma gibi işeme ile ilgili şikayetlere yol açarak, hayat kalitesini olumsuz etkiler.”
Hastalıktaki tedavide amacın şikâyetleri azaltmak olduğun kaydeden Bülent Kaymaz, sağlıklı yaşam için doktor kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini tavsiye etti.