Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Necmettin Erbakan’ın 4. Vefat Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Şeker açıklamasında, “Bir fetih yapacaksak inancın, azmin, aşkın yanında çağın en yüksek teknolojisine ve en yüksek stratejisine de sahip olacağız; sözüyle yeni bir dünya ve yeni bir Türkiye’nin inşasında eğitimin ve teknolojinin önemine vurgu yapan Üniversitemizin adını taşıdığı değerli akademisyen ve siyasetçi eski Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı 4. vefat yıldönümünde saygı, minnet ve hürmetle anıyoruz” dedi.
Sonsuz bir iyimserlik denizinde hayallerinden vazgeçmeyerek mücadele eden Erbakan’ın İslam’ı demokrasiyle bir araya getirme arayışıyla tüm İslam coğrafyasında ve dünyada önemli bir isim haline geldiğini ifade eden Rektör Şeker, “Necmettin Erbakan, mücadelesi, kişiliği ve toplumsal önderliğiyle Türkiye siyaseti için özgün bir portre olarak tarihteki yerini alırken akademik çalışmalarıyla da bilim dünyasına çok fazla katkıda bulunmuştur” diye konuştu.
Erbakan’ın bilgisi, birikimi, kişiliği, tecrübesi, ilkeleri, mücadele azmi ve unutulmaz hizmetleriyle halkın sevgisini ve takdirini kazanmış örnek bir lider olduğunu söyleyen Rektör Şeker, Erbakan’ın yakın tarihe damga vuran ve hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tuttuğunu, ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamı olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Şeker, Erbakan’ın; titizliği ile teknik, projeli, detaylı çalışma disiplini içinde ciddiyet, azim ve sabırla politik hayatını ibadet aşkı ile yürüttüğünü belirtti.
Necmettin Erbakan’ın akademik kariyerinden de bahseden Rektör Şeker, “Kendileri 1951 yılında gönderildiği Almanya’da doktoralarını yapmışlardır. Almanya’da çok önemli isimlerle çalışmış önemli araştırma merkezlerinin projelerine dâhil olmuştur. Alman Üniversitelerinde doktorasını vererek, genç yaştayken İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doçent olmuştur ki bu başarı herkesin elde edebileceği türden değildir. Yine Profesör unvanını da çok geçmeden almıştır. Almanya’daki akademik ve teknik birikimini kendi öz vatanında paylaşarak hizmetlerini memleketinde devam ettirmesi kendisinin şuurlu ve milli duruşunun en önemli göstergesidir. Öz kültürel değerlerimize sahip çıkma arzu ve hedefiyle milli sanayi modelini dillendirip bu konuda proje ve siyaset üreterek; bilim, teknik, ekonomi ve sanayi alanlarında da ülkemizin tam bağımsız olması için gösterdiği çaba ve başarılar takdire şayandır” dedi.
Erbakan’ın hoşgörülü ve tahammülü yüksek bir insan olmasının da altını çizen Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Onun sahip olduğu değerler ve başarılar bir ömre sığmayacak derecede çoktur. Bugün hala yaptığı hayırlı hizmetlerle anılıyor olması Sayın Erbakan’ın yürüdüğü yolda doğru adımlar atmış olduğunun göstergesidir. Biz de bir Başbakan ismine sahip bir Üniversite olarak akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimizle beraber kendisinin misyonuna uygun akademik faaliyetlerde bulunmak için azami gayret sarf edeceğiz. Allah ailesine, sevenlerine ve bizlere onun adını hakkıyla yaşatmayı nasip etsin, merhum Erbakan’a da rahmetiyle muamele etsin. Milletimizin yeniden başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.