Adıyaman’ın Kahta ilçesinde "Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi" kuruldu.
Kooperatifin ilk genel kurulunda100 üyenin oyunu alan Bekir Seçilmiş başkan seçildi. Kahta Esnaf ve Sanatkar odasında gerçekleşen Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kongresine, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Kahta Devlet Hastanesi Baş Tabibi İlyas Öner ile kooperatifi üyeleri katıldı.
Kongrenin açış konuşmasını yapan Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, "Kahta’daki esnaf ve sanatkarlarımıza emek vermemiz katkı sunmamız hem Allah’ın hoşuna gider hem de esnaf ve sanatkarlarımızın hoşuna gider. Devletimiz topladığı vergilerle hazineyi dolduruyor. Daha sonra esnaf ve sanatkarlarımıza diyor ki al sana 1000 lira bunun 500 lirasını ben karşılıyorum. Bu büyük bir katkıdır. Şuan Kahta’da kooperatif sayımız 2’ye yükseldi. Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Tahriklerden uzak durun. İki kooperatifi kardeş olarak sahiplenirseniz Kahta insanı ve Kahta esnafı bundan büyük katkı görür" dedi.
Konuşmanın ardından oylama işlemine geçildi. Oylama işleminin sonucunda 100 üyenin oyuyla Bekir Seçilmiş başkan seçildi.