Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim fuarına hazırladıkları 42 projeyi sergilediler .
Ortaokul öğrencileri tarafından Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, Bilişim Teknolojileri, Sosyal Bilgiler gibi alanlarda toplam 42 projenin sergilendiği fuarın açılışına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde çalışmalar yaparak, ilgi alanlarına göre araştırmalarını projeye dönüştürüdüler. Eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortamın amaçlandığı Bilim Fuarında sergilenen 42 proje katılımcıların ilgi odağı oldu.
Öğrenciler sosyal sorunlardan ekonomik sorunlara ve toplumsal konulara kadar bir çok alanda proje ürettikleri ve projşeri büyük bir heyecan ile konuklara anlattılar.
TÜBİTAK tarafından gönderilen 5 bin TL ile bilim fuarına 42 proje hazırlandığını ifade eden Yunus Emre Ortaokul Müdürü Mahmut Kışlar yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim fuarında öğrencilerimizin hazırladığı 42 proje katıldı. Öğrencilerimizin projelerini hazırlamasında büyük emek veren öğretmenimiz Emrah Temizsoy’a teşekkür ederim. Bilim fuarımızın açılışında büyük emekleri var”dedi