İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, kar yağışı nedeniyle İstanbul’da bir sorun yaşanmadığını belirterek, belediye ekiplerinin gerekli önlemleri aldığını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilere İstanbul’dan gönderilen yardım programına katıldı. Burada kar yağışının İstanbul’a etkisinin olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Topbaş, “İstanbul’un beklediği kar, bereket olarak gördüğümüz bir güzellik. İstanbul 4 mevsimi yaşayan bir şehir. Kar yağışının gündelik hayatı etkilememesi konusunda belediye ekiplerimiz gerekli önlemleri aldı. İkazlarımızı yaptık. Vatandaşlarımız da bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiler. Beraberce başardık. Şu anda sıkıntı yoksa, trafik yoksa, rahat yaşayabiliyorsak vatandaşlarımızın da katkısından dolayı. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Topbaş, dün yapılan saldırıya da değinerek, “Nasıl iştir ki insanlar hala birbirlerinin canına kast edebiliyorlar. Dün yine bir saldırıda bir polisimiz şehit oldu. Şehidimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Diyoruz ki bu dünya herkese yeter. Bu dünyanın kaynakları da herkese yeter. Niçin acı ve gözyaşına insanları sevk ediyoruz” şeklinde konuştu.