Muharrem ayı nedeniyle iftar yemeği düzenlenen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi’ni ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tapu sorununun çözüldüğü yeni cem evinin projesine başlandığını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınovalı Alevilere söz verdiği yeni cem evinin tapu sorunun ortadan kalktığını dile getirdi. Son bir yılda 8 ayrı davanın sonuçlandırılarak cem evi için kullanılacak alanın tapusunun belediyenin eline geçtiğini ifade eden Başkan Tütüncü, projesini Büyükşehir Belediyesi’nin, kamulaştırmasının da Kepez Belediyesi tarafından üstlenildiğini duyurdu. Söz verdikleri cem evinin birçok imar sorunu nedeniyle geciktiğini söyleyen Tütüncü, gelecek yıl muharrem ayı iftar yemeğini daha estetik ve modern bir cem evinde tadacaklarını dile getirdi.

Herkes kendi inancında hür olmalı

Kepez Belediyesi’nin hazırlayıp gelenlere ikram ettiği iftar yemeğini dernek üyeleri ile birlikte tadan Tütüncü, bir konuşma gerçekleştirdi. Allah’ın yarattığı tüm canlara aziz olarak bakmak zorunda olduklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Birbirimizi sevdikçe, birbirimize sıkı sarıldıkça, birliğimiz daim oldukça, bu topraklardaki huzurumuz ve kardeşliğimiz bambaşka bir güzellikle ilerleyecek. Herkes kendi inancında hür olarak geleceğe yürümelidir. Böyle olursa güzel olur. Bizim yolumuzun düsturumuzun bu olduğunu her yıl burada ifade ettik" dedi.

Birbirimize düşmeyeceğiz

Aleviler ile Sünniler arasında herhangi bir fark bulunmadığını ifade eden Tütüncü, "Bizi birbirimize farklı tanıtarak birbirimize düşürmeye çalışanların oyunlarını hep boşa çıkardık" dedi. Dernek yönetimindekilerin, belediyesinin Alevilerin her zaman yanında olduğunu birçok kez gördüğünü dile getiren Tütüncü, "Her yıl cem evine yapılan taleplerini bir kısmını karşıladık. Altınova’ya güzel modern bir cem evi yakışır dedik ve bununla ilgili çalışmalarımıza başlamıştık" şeklinde konuştu.

Talepleri dinledi

İftar yemeğinin ardından hemşerileriyle ayaküstü sohbetler eden Başkan Tütüncü, belediyesinden olan talepleri de dinledi. Hemen yapılabilecek hizmetler için gerekli talimatları veren Tütüncü, dernek yönetimine de başarılar diledi.