Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekilleri Burcu Çelik Özkan, Ahmet Yıldırım ve İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Çetinkaya ile beraberindeki partililer Belediye Başkanı Feyat Asya’yı ziyaret etti.
HDP’li milletvekilleri Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya’ya çalışmalarında destek olacaklarını belirtti. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Asya, seçimlerin Muş ve tüm Türkiye’de huzur içerisinde geçtiğini belirterek sonuçların başta il olmak üzere ülkemiz için hayırlı sonuçlar getireceğini ümit ettiğini söyledi. Kendisinin AK Partili olduğunu ancak milletin vekilleri ile uyum içerisinde çalışacaklarını belirten Asya, “Biz ilimize hizmet adına herkes ile herkesim ile uyum içerisinde çalışmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Başkan Asya, daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundukları brifing dosyasında yer alan bilgilere Çelik ve Yıldırım ile paylaştı. Yaz mevsimi boyunca aralıksız hizmet vereceklerini ifade eden Asya, “Sokak hayvanlarının ciddi bir sıkıntı olduğunu biliyoruz. Biz bu sıkıntıyı kısa zamanda gidermek için sokak hayvanları barınağı ihalesini gerçekleştirdik. Sokak hayvanları için toplama merkezi açacağız. Sebze meyve hali ve hayvan pazarı çevre düzenlemeleri yapılıyor. Ramazan bayramından sonra halkımızın hizmetine sunacağız. Şehirler arası otobüs terminalinin projesinin son haline geldik. İhale çalışmaları yapılıyor. Bu yıl içerisinde otobüs terminaline başlamayı planlıyoruz. Karni deresi tesviye çalışmaları başladı. Kalkınma Bakanlığına projemizi sunduk. Asfalt kaplama ihale çalışmaları yapıldı. Bazı bölgelerde yapılan doğalgaz çalışmalarından dolayı askıya aldık. Kısa sürede mahallelerimizde sıkıntılı olan yollarda asfalt ve parke çalışmaları devam edecektir” diye konuştu.
YATAY DEL-GEÇ SİSTEMİNİ UYGULADIK
Muş’ta ilk defa uygulanan yatay del-geç sistemi ile mevcut yollara hiçbir sıkıntı verilmeden kanalizasyonu olmayan bölgelere kanalizasyon borusu döşemesi çalışması başlatıldı. Kanalizasyonu olmayan mahalle ve mıntıkalar için çözüm arayışında olduklarını ve sorunu gidermek için çalışma yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, “Karşıyaka mahallesi ve cezaevinin bulunduğu mıntıkada halen kanalizasyon yok. Biz kendimiz kazı çalışması yapmayı düşündük, ancak trafiğe sıkıntı veririz düşüncesi ile insan emeği ile bir çalışma yapılmasını uygun gördük. Cezaevi mıntıkasında bulunan bölgenin kanalizasyon sıkıntısını yatay del-geç sistemi denilen bir sistemle hiçbir sıkıntı yaşanmadan çözüme kavuşturmak için çalışmaları başlattık. İnşallah 800’lük çelik borular ile yola bir zarar vermeden bu sorunu gidereceğiz” diye konuştu.
“BÜTÜN MAHALLELERDE ÇALIŞMA YAPILIYOR”
Başkan Asya, şuan bütün mahallelerde çalışma yapıldığını belirterek, bu anlamda bazı projelerin devam ettiğini kaydetti. Asya, proje aşamasında olan çalışmalara ilgili bakanlıklardan destek alacaklarını diğer çalışmaları ise kendi imkanları ile tamamlayacaklarını vurguladı. Yapılan ziyaretten sonra Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından milletvekilleri Çelik ve Yıldırım’a Muş lalesinin bulunduğu tablo hediye edildi.
Ziyaret fotoğraf çekimiyle son buldu.