AK Parti Kula İlçe başkanı Ahmet Palabıyık yaptığı açıklamada içme suyu fiyatlarının yüzde 60 oranında indirilmesini değerlendirerek, "AK Parti sözünü tuttu” dedi.
AK Parti Kula İlçe Başkanı ve ayrıca Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Ahmet Palabıyık Manisa ve ilçelerinde içme suyuna yapılan indirim konusunda bir açıklama yaptı. Palabıyık geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkartılan bir gazetede ’AK Parti suya zam yaptı’ başlıklı haberin tamamen şov amaçlı olduğunu ve bunu da kanıtlamak için suya indirim konulu önergeyi meclise getirdiklerini belirtti. Palabıyık, "Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yapılan görüşmede AK Parti’nin kabul oyları ile suda yüzde 60 indirim yapıldı. Manisa ve ilçelerinde içme suyu fiyatının yüksekliği konusunda vatandaşlarımızdan şikayetler aldık. Biz AK Parti olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Büyükşehir belediyesi tarafından çıkartılan bir gazetede ’AK Parti suya zam yaptı’ haberi ile AK Partiyi vatandaşların gözünde küçük düşürmeye çalışan Sayın Cengiz Ergün suda indirim yapılması için verdiğimiz önergenin kabul edilmemesi için çok caba sarf etti fakat biz AK Parti olarak vatandaşımızın zararına hiçbir karar onaylamayız. Bunu da suya yapılan indirimde göstermiş olduk" dedi.
"Büyükşehir belediyesi tarafından çıkartılan gazetenin ardından biz AK Parti olarak hemşerilerimize su ücretini makul sevilere indireceğimizin sözünü vermiştik" diyen Palabıyık şunları söyledi:
"Bu sözümüzü yerine getirerek suyun metreküp fiyatını meskenlerde 1.20 TL’ye işyerlerinde 2.40 TL’ye düşürdük. Kademe uygulamasını kaldırdık. Ayrıca atık su bedelinde yüzde 30’dan yüzde 15’e düşürülmesini sağladık. Beldeden mahalleye dönen Sandal ve Gökçeören mahallelerimizde ise 1 TL’den 0,75 Kr’a düşürdük. Ayrıca bundan bundan böyle beldelerdeki iş yerleri de suyu 0,75 Kr’dan kullanacak. Tüm hemşerilerimize hayırlı olsun."