Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan, "TSYD Yönetimi bakanlıktan alacağı 2 milyon lira için gazeteciliği feda etmedi" dedi.
TSYD Genel Başkanı Arkan, derneğin İstanbul’daki havuzu için Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’tan 2 milyon TL’lik destek sözü alındığını ve bazı gazetelerde çıkan haberlerden sonra bu yardımın geri çekildiği iddialarına sert tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Arkan, söz konusu haberlerin TSYD’ye büyük zarar verecek politik içerikte olduğunu belirterek, "Öyle ki, aynı zamanda TSYD İstanbul Şube Başkanlığı da yapmakta olan Arif Kızılyalın, haberi gazetesine aktarırken, olaylara tek taraflı bakarak, derneğimiz açısından kamuoyunda, yanlış düşünceleri de peşine takmıştır" dedi.
"29 YIL ÖNCE YAPILAN HAVUZUN YIKILMASI GEREKİYOR"
Spor camiasında her zaman destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TSYD’nin arasını açmak için seçim öncesi planlanan bu girişimlerin, TSYD etiğine hiç yakışmadığını vurgulayan Arkan, "Bilindiği gibi TSYD Levent Tesislerinde biri olimpik, diğeri yarı olimpik olmak üzere 2 havuzumuz bulunmaktadır. 29 yıl önce yapılan ve büyük yıpranma geçiren açık havuzumuz, geçen sezon sonunda yaptırdığımız ve 3 ayrı yerden (İstanbul Spor İl Müdürlüğü-Deprem Dairesi-Spor Bakanlığı) aldığımız müfettiş raporları doğrultusunda, derhal yıkılması ve tribünlerin yenilenmesi tarafımıza bildirilmiştir. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Levent Tesislerinde katıldığı ’Spor Yazarları Armağanı Yarışması Ödül Töreni’nde durumu açıkladığımızda kendileri bir gün sonra heyet göndererek işe başlama startını vermiştir. Bu havuzumuzu, yeniden yapma bedeli olarak 2 milyon liraya mal olacağı meydana çıkmış ve bunu Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından karşılanacağı müjdesini almıştık. Ama yapıma bir hafta kala Cumhuriyet Gazetesinde TSYD İstanbul Şubesi Başkanı Arif Kızılyalın imzalı ’Bakanlığı AKP Teşkilatı Yaptılar-Gençlik Spor AKP Bakanlığı-Müsteşar Özçelik’in Saltanat Merakı’ gibi Spor Bakanlığı’nı hedef alan haberleri nedeni ile ne yazık ki havuzumuz yapımı başlayamamıştır. Çünkü konu mahkemelere taşınmış olup, bekleme süresi derneğimizin havuzunun yenilenmesi olayına sekte vurmuştur" ifadelerini kullandı.
"6 BİN ÜYE FAYDALANIYOR"
Açıklamasında TSYD’nin yenilenmesi planlanan havuzuna yönelik de bilgi veren Arkan, her yaz döneminde havuzda verilen eğitimlerin ardından 750 minik öğrenci spor yaparak, diploma aldığını belirtti. Arkan, yine her yaz döneminde havuzdan 6 bin sosyal, doğal üye ve yakınlarının faydalandığını ve bununla birlikte de her yaz döneminde derneğin havuz üzerinden 500 bin TL gelir elde ettiğini açıkladı.
"Yazıldığı gibi TSYD Yönetimi bakanlıktan alacağı 2 milyon lira için gazeteciliği feda etmemiştir" diyen Arkan, "Bu derneğin yaşaması için aylık 220 bin TL’ya ihtiyaç vardır. Bunun büyük bir bölümünü, havuz, seminerler ve sponsorlar finanse etmektedir. Biz yöneticiler, TSYD’yi ayakta tutabilmek için her türlü fedakarlık peşinde koşarken, birileri bizleri ideolojik ve politik çekişme içine çekme telaşındadır. Biz havuzumuzu, yöneticilerin veya birkaç TSYD üyesinin yüzmesi için yenilemek istemiyoruz. Bu havuz, genç sporculara hizmet için lazımdır önce" şeklinde konuştu.
"PES DEMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK"
TSYD yönetimini karalamak için işin içine politikayı sokanların, bu derneği uçuruma ve ayrıştırmaya sürüklediklerinin farkında olmadığına dikkat çeken Arkan, açıklamasında, "Son Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda yaşanan akreditasyon yanlışı, belirtildiği gibi Arif Kızılyalın’ın girişimleri sayesinde değil, Bisiklet Federasyonu Başkanı, TSYD Başkan Vekili Faik Gürses ve bazı bakanlar tarafından düzeltilmiştir. Bu konu bile çarpıtılarak veriliyorsa, ’pes’ demekten başka çare kalmıyor bizlere. Ne yazık ki yaklaşan Genel Merkez seçimi için yürütülen kampanyalar, tarihinin en çirkin bir kongre atmosferini de beraberinde getirmiştir. TSYD Genel Merkez Yönetimi, hiçbir zaman gazetecilik etiğini çiğnemediği gibi, bizlere etik dersi vermeye çalışanların maskelerini de düşürmeye azimlidir. 1 milyon liranın üzerinde borçla aldıkları TSYD Yönetimini, bu gün borçsuz, dertsiz, dimdik ayakta tutanlar, alkışlanması gerekirken, ne yazık ki, seçim malzemesinin içine çekilip, karalanmaktadır. Bilinmelidir ki, biz asla, siyasi polemiklerin içinde olmayacağız" ifadelerine yer verdi.