Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Meclis Üyeleri, Bingöl Üniversitesi öğrencilerince başlatılan açlık grevine destek olmak amacıyla 24 saatlik açlık grevi başlattı.
Bingöl Üniversitesi’nde okuyan 22 öğrenci, haksız yere verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezalarına tepki göstererek, geçtiğimiz hafta Salı günü açlık grevi başlattı. Öğrenciler, taleplerinin kabul edilinceye kadar açlık grevini sürdürmekte gösterdikleri kararlılığa, grevin 8’inci gününde DBP Belediye Meclis üyelerinden destek geldi.
Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının ardından DBP meclis üyeleri salona, ‘Bingöl Üniversitesi öğrencileri yalnız değildir’ pankartı ve ‘Açlık öldürmez, duyarsızlık öldürür’, ‘Özgür bir üniversite için direnişteyiz’, ‘F tipi üniversiteye hayır’ dövizleri asıldı. Grev kapsamına açıklamada bulunan DBP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cihat Yıldırım, öğrencilerin haksız soruşturma, uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezalarına tepki göstermek amacıyla grev başlattıklarını söyledi.
Yıldırım, “Öğrenciler yönetimin kararlarına tepki göstermek amacıyla, bugün 8 gündür açlık grevindeler. Öğrenciler, talepleri kabul edilinceye kadar grevi devam ettirecekler. Bizler de bu amaçla Bingöl Belediyesi meclisinde öğrencilerin taleplerinin kabul edilmesi için Bingöl Belediyesi’nin sosyal bir sorumluluğu gereği, belediye meclisinin üniversiteye ya basın aracılığıyla ya da bir çağrı belgesi düzenleyerek bu grevin sona erdirilmesi, öğrencilerin eğitim haklarının gasp edilmemesi ve bu öğrencilerin grev sırasında herhangi bir sağlık problemi yaşamaması için bir önergeyle meclise çağrıda bulunduk. Maalesef önergemiz dikkate alınmadı ve belediyenin kendi alanına girmediği için önergenin değerlendirilmesi uygun görülmedi. Bizde üniversite öğrencilerin yalnız olmadığını göstermek amacıyla, DBP Bingöl Belediye Meclis grubu olarak 24 saatlik bir açlık grevi başlatmış bulunmaktayız. Bingöl Üniversitesi öğrencileri yalnız değildir, bu talepleri kabul edilinceye kadar elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz” dedi.