Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçedeki maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere yönelik kayak eğitimi programı düzenledi.
Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Kayak Merkezi’nde düzenlenen program çerçevesinde bir hafta boyunca kayak yapmasını bilmeyen öğrencilere eğitim verildi. Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, eşi Çiğdem Erkan ile birlikte Nemrut Kayak Merkezi’nde öğrencileri ziyaret ederek sohbet etti. Tatvan Kaymakamlığı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da karne hediyesi olarak öğrencilere yönelik bir haftalık kayak eğitimi programı düzenlediklerini belirten Kaymakam Murat Erkan, düzenlen programla öğrencilerin hem kayak eğitimi aldıklarını hem de aldıkları bu eğitim sayesinde kayak yapma fırsatı bulduklarını söyledi. Programın bir hafta devam ettiğini ve program kapsamında öğrencilerin tüm giderlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılandığını kaydeden Erkan, öğrencilerin bu sayede gönüllerince eğlenme fırsatı bulduklarını ifade etti.
Verilen eğitim sayesinde aynı zamanda öğrencilere hem kayak eğitimi verildiğini hem de spor kültürü aşılandığını vurgulayan Kaymakam Murat Erkan, "Maddi durumu olmayan ve derslerinde başarılı çocuklarımızın ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Ruh ve beden sağlığı yerinde olan sportmen bir nesil yetiştirmek için yarıyıl tatilinde 7 ve 8 sınıfa giden 30 öğrencimize yönelik bir haftalık kayak eğitimi programı düzenledik. Bu program çerçevesinde kayak antrenörümüz gözetiminde öğrencilerimize kayak için temel eğitimler verildi. Çok kısa bir zaman olmasına rağmen öğrencilerimizin kayak konusunda bir hayli başarılı olduklarını gördük. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah bu tür etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu.