Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA'da, ''Şu hırsızların Allah belasını versin' dediği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarının isteği üzerine karakola götürülen vatandaşı serbest bırakılması üzerine Zonguldak'a geçici görevle gönderildiği öne sürülen Cumhuriyet Savcısı Recep Altun, Konya'daki görevine döndü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen 17 Aralık günü Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlatılacağı törene katıldı. Konya Gar'ı önünde yapılan tören alanında gelen 57 yaşındaki Mustafa Ş., konusu 'hırsızlık' olan bir diyalog sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının talimatıyla gözaltına alındı. Feridiye Polis Merkezi'ne götürülen Mustafa Ş., ifadesinde, "Tren garına giderken yaşı küçük çocuğun annesine hitaben 'Anne okulda arkadaşlarım kalemimi, silgimi çalışmışlar' diyerek ağladığını gördüm. Bunun üzerine 'Şu hırsızların Allah belasını versin' diyerek yoluma devam ettiğim sırada bir polis 'Neden bağırıyorsun?' dedi. Bağırmadığımı çocuğun durumuna üzüldüğümü söyledim. Polis inanmadı karakola götürdü" dedi.
GECE YARISI TEKRAR GÖZALTINA ALINDI
Mustafa Ş., ifadesinin ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Recep Altun'un talimatıyla serbest bırakıldı. Akşam saatlerinde serbest kalan Mustafa Ş.'in gece yarısı 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan tekrar gözaltına alındı. Bu kez doğrudan başka bir nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren Mustafa Ş., tutuklanma istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Mustafa Ş.'nin polisteki ifadesinden sonra serbest bırakan Cumhuriyet Savcısı Recep Altun, birkaç gün sonra geçici görevle Zonguldak'a savcı olarak gönderildi. Zonguldak'a giden savcı Altun, görevine başladıktan sonra yaklaşık 20 gün izne ayrıldı. Altun izin süresi dolduktan sonra tekrar Konya'daki görevine döndü.
Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan da katıldığı bir anma törenine Cumhurbaşkanı'na hareket ettiği iddiasıyla geçen Aralık ayında ise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.'nın, tutuklanmasına tepki gösterdiği basın açıklamasında Cumhuriyet Savcısı Recep Altun'un, Zonguldak'a geçici görevli gönderildiğini kamuoyuna duyurmuştu. Kayacan, o toplantıda yaptığı açıklamasında, şöyle konuşmuştu:
"17 Aralık'ta garda yapılan törenler sırasında söz konusu hırsızlık olan bir diyalog sonucunda karakola götürülen bir vatandaşımızla ilgili nöbetçi savcı tarafından ifadesinin alınarak serbest kalması talimatı verilmiş. Ardından bir takım harici girişimler sonrasında vatandaşımız Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk ettirilmiş ve nihayetinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Ancak ilk ifadeyi alan nöbetçi savcının tutuklamaya sevk etmemesi nedeniyle yıldırım hızıyla Recep Altun, isteği olmadığı halde Zonguldak iline savcı olarak geçici görevlendirilmiştir."

FOTOĞRAFLI