ARTVİN (AA) - Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünce 2015-2016 eğitim-öğretim yılına hazırlık yapmak ve il genelinde uygulanacak ortak planları belirlemek amacıyla düzenlenen "3. Artvin Eğitim Çalıştayı"  başladı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 3 gün sürecek çalıştayın açılış törenine, Vali Kemal Cirit, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, Vali Yardımcısı Ali Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, bazı daire amirleri ve öğretmenler katıldı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, üniversitelere yerleştirme oranında Artvin'de bir önceki yıla göre yüzde 3'e yakın bir artış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bir önceki yıl 6 öğrencimizi tıp fakültesine gönderirken bu yıl 14 öğrencimizi göndermişiz. Bu çalıştayla durum değerlendirmesi yapılacak ve Artvin'in pozisyonun ne olması gerektiği değerlendirilecek. Sonra bu konuda kararlar alınacak ve bizlerin önüne gelecek. Biz bunun bir tavsiye kararı olarak algılanmasını da istemiyoruz. Sizin yaptığınız bu çalışmaları önemsiyoruz. Artvin eğitimine yön verecek kararlarınızı, bizlerde ciddiyetle uygulamaya çalışacağız" dedi.

Türkiye'de son günlerde artan hain terör olaylarını kınayan Vali Cirit,  "Doğu ve güneydoğuda görev yapan tüm Mehmetçiklerimize ve kolluk gücü olarak görev yapan jandarma ve emniyet mensuplarımıza başarı dileklerimi iletirken, şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Cirit, terör olayları karşında vatandaşların tepkisini anladıklarını dile getirerek, her şeye rağmen vatandaşları sükunet ve sağduyulu davranmaya davet ederek, devlet olarak her tür terörün üstesinden gelecek inanç ve güce sahip olduklarını kaydetti.